Nii kummaline kui see ka ei ole - kui sul on väga palju vaba aega, jõuad hoopis vähem teha. Üle 10-15 aasta oli mul esimest korda võimalik vaadata seda varakevadist aega; jälgida, kuidas puud-põõsad roheliseks lähevad ja  varakevadised kontrastid nähtavale ilmuvad... Ma olen alati unistanud, et mul oleks need 10 päeva aprillis, kui kõik algab. Või mais, kui varased õitsejad õitsevad. Aga ma pean tunnistama, et seda  kevadist imet jälgisin siin tänavu väga vähe.  

Miks?

Rahutus oli hinges. Tulin siia, olin paar päeva paigal ja jälle linna tagasi. Ma ei saanud aru, mis toimub!  Aga toimub see, et kui sa oled väga pikka aega olnud seotud ja pinges, inimesed pidevalt ümberringi, kirjad ja kõned ja koosolekud. Ja kui seda äkki ühel hetkel enam ei ole... Ma sõnastasin enda jaoks selle nii, et inimene võib saada stressi ka sellest, kui tal ühel hetkel enam stressi ei ole!

Kas reformierakonnas otsustab asju väike seltskond ja teised ärgu segagu? Andrus Ansipile naljalt vahele rääkida ei saanud.

Andrus Ansip oli peaministrina selline juht, kes  ei keeranud oma ministrite kaela vaid ta usaldas oma valitsust. Ka siis, kui ta teadis, et tema võimuses oleks olnud üht või teist asja pöörata,  ei teinud ta seda.

Aga Taavi Rõivas?

See vahepealne lühikest aega toiminud Rõivase valitsus jättis ju sümpaatse mulje, eriti mõned ministrid. Aga kui ma neid ministreid uuest valitsusest ei leidnud, oli see küll pettumus. 

Keit Pentuses  tuli omal ajal poliitikasse lausega „Ma olen teine Signe Kivi" ja nüüd astus tagasi...

Ma mõtlesin täna tema peale. Sellest vaatevinklist, et ka mina olen praegu hoopis teine Signe Kivi. Ma olen ikka väga palju teine, võrreldes sellega, kes omal ajal ministrikohalt tagasi astus ja kes rektorina alustas.

Milline sa siis nüüd oled?

Ma olen nüüd vanem. See on sõna, mida tavaliselt välja ei öelda. Pigem kasutatakse sõna „elukogenud".  Elukogemus aga tuleb ajaga, mitte koolitustel või tablette süües.