Mitu inimest kaebasid politseile, kuid mundrimeestel polnud muud teha, kui pöörduda lennuametisse, kellel polnud muud teha, kui kontrollida lennuplaane ja marsruute, mis aga ei aita müra vastu.

Merepäevadel pakkus kopterisõitu kolm ettevõtjat, mis tähendas korraga mitut lennumasinat taevas.

Ühe lennumasinaga sõite teinud OÜ Summuka esindaja tunnistas, et inimestele võib kopterimüra närvidele käia, kuid see jääb lubatu piiridesse. “On meile kaebusi ikka tulnud, aga me pole ju ainus müratekitaja linnas,” selgitas ta. “Me ei saa sinna kahjuks midagi teha.”

Rail Baltic ja soomusrong?

Möödunud nädalal lekkis ajakirjandusse vihje, et Baltimaade uus põhja-lõunasuunaline raudtee ei vajagi arukat äriplaani. Seni ei oska poliitikud nimetada kaupu, mis sel suunal liiguksid. Pole ka selge, miks lennureisijad peaksid sama piletihinna eest hoopis raudteel sõitma. Vihjatakse hoopis, et Rail Baltic võib hakata NATO eesmärke teenima. No siis ei sobi vist enam viriseda, et raudtee võib jääda tühjana maksumaksja ülalpidamisele?

Ekspress äratas ametnikud

Jaanipäeva eel kirjutas Ekspress, et spordiklubidesse, lasteaedadesse ja mujale avalikesse kohtadesse on paigaldatud Hiina päritolu lagesid, mis võivad olla tervisele ohtlikud ning tuleohtlikud. Tehnilise järelevalve amet, kes peaks asja üle järelevalvet tegema, aga tukkus. Pärast artikli ilmumist hakkasid ametnikud innukalt tööle, külastades ootamatult mitut laetootjat ning võttes kaasa proovitükke. Muu hulgas sadasid nad sisse Jõhvi firmasse Fran Studio, kust leiti Hiina materjale.

Riigifirma sai Jordaaniast kahju

Jordaaniasse põlevkivielektrijaama ehitav Enefit Jordani grupp tootis mullu riigifirmale Eesti Energia 3,5 miljonit eurot kahjumit. Eesti Energiale kuulub Jordaania äris 65 protsendi suurune osalus. Firma kavatseb osa aktsiapakist maha müüa.

Koit Uus asutas pagula

Mitmed kinnisvarategelased uurivad, kas pagulaste majutamise pealt on võimalik teenida. Üks tuntud arendaja, Haapsalu ettevõtja Koit Uus (pildil) on läinud jutust kaugemale – läinud nädalal asutas ta koos Innar Mäesaluga MTÜ Pagula. Selle eesmärgiks on “abistada varjupaigataotlejaid ja pagulasi nende õiguste teostamisel, otsida pagulaste jaoks vastuvõetavaid püsilahendusi nende olukorra leevendamiseks ja parandamiseks, toetada pagulaste integratsiooni Eesti ühiskonda, toetada tolerantset mõtteviisi kogu ühiskonnas, levitada pagulasküsimusega seonduvat teavet ja organiseerida vastavasisulisi koolitusi”.