Enamikus ettevõtetes on kasutusel kaks lahendust. Väga levinud on ruumis oleva ekraani või projektoriga ühendatud paikne arvuti, kust pilti seinale näidata. Teine levinud variant on suure ekraani juurest lauale veetud kaabli ots, millel on parimal juhul vajalike üleminekutega väike vidin, et näidata pilti erineva ühendusviisiga sülearvutitest.

Mida teha juhul, kui inimene soovib oma esitlust enda arvutist näidata?

Kui ettevõtteväline inimene soovib koosolekuruumis oma sülearvutist pilti näidata, on vaja selleks juhe paikse arvuti küljest lahti ühendada ja see külalise seadmega taasühendada. Nii mõnigi kord tuleb selleks veel ka õige kaabli üleminek välja otsida.

Olukordades, kus kohtumised on kokku lepitud kindlateks kellaaegadeks ja iga kohtumine võib kesta ainult kindla aja, tekitab seadme ühendamine ning soovitud pildi näitamine trabetuid viivitusi. Tahes-tahtmata mõjutab see aga esmamuljet nii ettevõttest endast kui ka külalisest, kelle seadmega asjad kohe ei tööta. Tihti ei öelda seda välja, ent tõenäoliselt ei tule paariminutiline viivitus pooletunnisel kohtumisel kohe kuidagi kasuks.

Kuidas neid piinlikke momente vältida? Mis võiks olla lahendus?

Julgen käsi südamel väita, et tuntud esitluslahenduste tootja Barco tootesarja ClickShare juhtmevabast pildi- ja heliedastajast paremat praegu ei leia. See on mõeldud ärikasutuseks, lisades väärtust absoluutselt igasse nõupidamisruumi.

ClickShare’i komplekt koosneb väikesest seadmest ja USB-nupukestest, mis teevad (süle-)arvuti pildi suurele ekraanile edastamise lihtsaks ning mugavaks.

Seade ühendub ruumis oleva LCD-ekraani või projektoriga.

Selle abil on pildi edastamine ettevõttevälise inimese sülearvutist või isegi suvalisest seadmest imelihtne – vaja on ainult USB-nupuke sülearvuti vaba USB-pesaga ühendada ning peagi saab sellest pilti ruumis olevale suuremale ekraanile näidata. Kusjuures ClickShare toetab ka nutiseadmeid – tahvelarvuteid ning Androidi ja iOS-i mobiiltelefone. Nii saab külalinegi näidata soovi korral pilti enda nutiseadmest, mobiilist või tahvelarvutist.

Mida kujutab endast BYOD lahendus?

Juhtmevabadus ja BYOD on tõusvad trendid. Koos tehnika arenguga on mobiiltelefonid ja sülearvutid üha võimekamaks muutunud. Ja nii ongi vaikselt läbi saamas ajad, kui pidi suuri sülearvuteid endaga igale poole kaasa tassima. Puutetundlikud seadmed ei asenda trükkimisel küll mugavat arvutiklaviatuuri, ent tihti saab sülearvutit siiski ka tahvelarvuti või võimekama mobiiltelefoniga asendada, et sellelt vägagi edukalt juhtmevabalt esitlusmaterjale näidata.

BYOD on ingliskeelne lühend fraasist bring your own device ehk too enda seade kaasa. Enamikul juhtudel puudub ju otsene vajadus esitlust ette saata, mistõttu tehakse valdav osa ettekandeid oma sülearvutist või muust seadmest. See annab ka võimaluse kohtumise eel veel viimaseid muudatusi teha. Jõuamegi taas küsimuseni: kui lihtne on ruumi tulijal oma seade ruumis oleva ekraaniga ühendada, et värskelt valminud presentatsiooni kuulajatega jagada? Barco ClickShare’i seadmetega on see ülilihtne.

Rohkem infot nutikate

esitlustehnikate kohta leiab www.proscreen.eu.

Jaga
Kommentaarid