Kongo kordnik avas tule Pointe Noire’i lennujaamale läheneva Air France’i Airbus 330 pihta ning suutis õhulaeva mitme kuuliga ka tabada. Lennufirmal tuli vigastatud Airbusi asemele saata eurooplasi koju tooma teine lennuk. Korrakaitsja pisteti trellide taha, kas teda ajas päästikule vajutama koroonaäng või mingi muu uid, ei ole teada.

USA keelas kruiisid kuni augustini


Ameerika Ühendriikides on Haiguste Kontrolli Keskus (CDC) keelanud kõigil kruiisilaevadel lähema saja päeva jooksul reisijaid sadamates peale võtta või maha panna. Keeld tühistub varem juhul, kui otsustatakse, et COVID-19 endast rahvatervisele enam ohtu ei kujuta.

Euroopa välispiirid ei avane enne sügist?

Prantsusmaa president Emmanuel Macron avaldas nädala algul arvamust, et Schengeni maade ning Islandi, Liechten­steini, Norra ja Šveitsi välispiirid võivad jääda suletuks kuni septembrini. Bloki­siseselt on oma piire lahti hoidnud Rootsi, suuremaid piiranguid pole Euroopa kodanike liikumisele teadaolevalt kehtestanud ka Luksemburg ja Island.

BRA läheb taevasse?


30. märtsist Tallinna-Stockholm liinil lendama hakkama pidanud Braathens Regional Airline ehk BRA püüab Rootsis kohtu kaudu oma võlakoormat kergendada. Lennufirma lendudele ei ole enam võimalik pileteid osta ega nende eest ka tühistamishüvitist saada. Optimismi ülal hoida püüdes on ettevõte siiski teatanud, et loodab suve lõpus taas lendama hakata.

Finnair tõhustab Juneyaoga koostööd


Soome lennufirma Finnair on allkirjastanud Hiina Juneyao Airiga Helsingi-Shanghai liinil koostöö süvendamise kokkuleppe. 2019. aasta suvel marsruudil opereerima hakanud Juneyao on seotud konkureeriva Star Alliance’iga (Finnair on oneWorldis) ja plaanib esialgu liini taasavada 1. mail.

Tulevikudiilid

STAR ALLIANCE: multi-stop lennud Tallinn – Los Angeles /San Francisco – Honolulu – Tallinn novembrist märtsini alates 692 €. supersaver.fi

WIZZ AIR: edasi-tagasi lennud Budapesti ja Bakuu vahel juunis, juulis, novembris ja detsembris alates 23 € suund. wizzair.com

CATHAY PACIFIC: edasi-tagasi lennud Zürichist Aucklandi alates 536 € juunis ja augustist detsembrini. skyscanner.ie

Kohver tahab loota, et nimetatud reisid väljakuulutatud moel ka toimuvad.