Norwegian on lõpetanud koostöö firmale Soomest, Suurbritanniast ja veel mitmest riigist meeskonda rentinud OSM Aviationiga ning neli piloote ja meeskonnaliikmeid koondanud ettevõtet Taanis ja Rootsis on kuulutanud välja pankroti, Johannesburgist tulnud teadete kohaselt kaalub SAA kogu personali vallandamist ja on asunud protsessi menetluse asjus vestlema kohalike ametiühingutega. Riigi valitsus ei suuda 2011. aastast kahjumlikku firmat rahaliselt enam toetada. SAAs on ametis kokku 4700 inimest. Suur­britannias palub valitsuselt 500 miljoni naela suurust hädaabilaenu Virgin Atlantic, Austraalias on vabatahtliku pankroti välja kuulutanud Virgin Australia.

Turkish Airlines: kolm nädalat eriolukorra pikendust


Turkish teatas, et lükkab rahvusvaheliste lendudega taasalustamise esialgu planeeritud 1. mailt edasi 20. mai peale. Siselennud peaksid suures plaanis siiski uuesti tegutsema hakkama aprilli viimasel nädalal. Reisijad saavad oma plaane muuta ja pileteid ümber paigutada kuni veebruarini 2021.

KLM kokkab kodututele


Lennufirma KLM igavlevad kokad ja toitlustuspersonal otsivad tegevust, sest sama vaikne kui on Amsterdami lennujaama terminalides, on ka olukord suurtes köökides. Tavaliselt valmistati siin 70 000 toiduportsjonit päevas, nüüd vaevalt 3000, kui sedagi. Seega otsustati keskenduda heategevusele ning aidata piirkonna kodutuid ja nende varjupaikasid. Aktsioon kannab nime „Sinine aitab“ (sinine on KLMi lipuvärv, nagu teada).

Uus reisitrend: lindude vaatlemine


Perioodil, kui reisimaailm paigal seisab ja majanduskriis stressi tekitab, on Lääne-Euroopas viraalselt moodi läinud väljasõidud loodusesse, et Euroopasse naasnud rändlinde vaadelda ja kuulata. Ei ole midagi rahustavamat linnulaulust ja selle nautimiseks ei pea tingimata ornitoloog olema.

Tulevikudiilid

WIZZAIR: edasi-tagasi lennud Vilniusest Jerevani 35 € üksikutel päevadel juulist detsembrini. wizzair.com

FINNAIR: edasi-tagasi äriklassilennud Tallinnast või Helsingist Miamisse alates 1359 € novembrist märtsini. skyscanner.fi

Kohver tahab loota, et nimetatud reisid väljakuulutatud moel ka toimuvad.