Taani Kuningriik avaneb Euroopale üliettevaatlikult ja on nuputanud välja pehmelt öeldes imeliku strateegia: 15. juunist tahetakse näha saabumas turiste vaid Saksamaalt, Norrast ja Islandilt ning sedagi vaid siis, kui huvireisijad on broneerinud öömaja kuueks ööks. Ja isegi sellest ei piisa: majutuda tuleb kindlasti väljaspool Kopenhaagenit. Turistid tohivad imepärast Kopenhaagenit küll päevavalges külastada, kuid peavad minema ööbima linnast välja. Hmm, kui muu Euroopa uksi sootuks lahkemalt avab, siis võib-olla suudame Taani võileibade ja õlle ahvatlusele sel suvel vastu panna?

Avanev Tšehhimaa jagas Euroopa foorikarva

15. juunist puhkajaile oma piirid avav Tšehhi vabariik on jaotanud Euroopa kolme ohukategooriasse. Rohelistest riikidest, kuhu kuulub ka Eesti, võib Tšehhi sõita vabalt, kollastest riikidest (Itaalia, Hispaania, Portugal, Madalmaad, Iirimaa ja Taani) tulevatelt turistidelt nõutakse riigi piiril seevastu Covid-19 testi läbimist. Punasteks riikideks on Rootsi ja Suurbritannia ning sealt saabudes tuleb test ära teha ka Tšehhi enda kodanikel.

Virgini kapten anub: ostke lennupileteid nagu vetsupaberit!

Lennuliinil Virgin Atlantic on rasked ajad ning 56aastane kapten Chris Pohl on viskunud sotsiaalmeediasse, et oma tööandjat aidata. Instagramis on kogunud juba tuhandeid laike pilt, milles univormis kapten poseerib plakatiga, mis palub reisijail nüüd osta lennupileteid nii „nagu te ostsite tualettpaberit“. „Covid-19 kriis on andnud lennundusele raskema löögi kui miski muu,“ selgitab kapten Pohl.

Kanadas jagub lennu­kaebusi 2022. aastani

Canadian Transportation Agency CTA on andnud teada, et neil on menetlemata enam kui 14 000 reisija kaebused seoses ärajäänud lendude ja muu sellisega. Sellest töökoormast jätkub ametnikele praeguse seisuga kaheks aastaks.

Tallink viib Ahvenamaale

Laevaliin Tallink paistab uskuvat, et juuni teises pooles saab Soome juba vabalt, ning korraldab Tallinnast Maarianhaminasse 19. ja 26. juunil kruiise. Laeval Baltic Queen toimuvad lustireisid võimaldavad saarestikus olla terve pika päeva ja sisaldavad kahte öist merereisi.

Tulevased reisidiilid

AIR FRANCE – KLM: edasi-tagasi lennud Helsingist Sint Maartenile alates 532 € novembrist veebruarini. kilroytravels.com

WIZZ AIR: edasi-tagasi lennud Tallinnast Viini alates 20 € augustist jaanuarini. wizzair.com

Kohver tahab loota, et nimetatud reisid väljakuulutatud moel ka toimuvad.