"Vabandan siiralt teist igaühe ees, sest teie kõigi heaolu on minu jaoks väga tähtis," lisab Mäe. Peadirektor rõhutab taas ka, et pole tahtnud kunagi käituda kiuslikult ega soovinud kellelegi halba.

"Minu, kui teie juhi jaoks, on kõige tähtsam, et mitte keegi estoonlastest ei tunneks ennast meie kollektiivis solvatuna, või veel vähem kuidagi survestatuna või ohustatuna. Töötan selle eesmärgi nimel edasi," seisab kirjas.

Avaldame kirja täismahus.

„Head estoonlased

Tänan siiralt ja südamest teid kõiki toetuse eest viimase emotsionaalse ja keerulise nädala jooksul. Seda eriti praegu, mil on puhkuste ja lõõgastuse aeg ja meil kõigil mõtetes muudki, kui meie ühine teater ja seal toimuv. Teie toetus ja head sõnad on tähendanud ja tähendavad mulle väga palju. Hindan seda südamest.

Tahan teie kõigi ees vabandada. Vabandada sellepärast, et viimase nädala jooksul on kannatada saanud meie teater, meie kõigi töömeeleolu, ka teie. Vabandan siiralt teist igaühe ees, sest teie kõigi heaolu on minu jaoks väga tähtis ja tunnen, et see on praegusel hetkel kannatada saanud. Mul on siiralt kahju, et teie, minu head kolleegid olete tahtmatult sattunud sellesse keeristormi.

Täna astun ma esimese sammu ja vabandan kogu kollektiivi ees kirjalikult, kuid olen valmis silma vaatama ja vabandama isiklikult igaühe ees, kes tunneb, et olen talle kunagi ühel või teisel moel liiga teinud. Minu käitumine või tegevus pole kunagi olnud ajendatud kurjusest, kiusust või muudest halbadest eesmärkidest. Ma ei ole kunagi soovinud kellelegi halba. Vastupidi – teile kõigile olen ma alati soovinud vaid kõike head ja püüdnud teie jaoks alati olemas olla ja teid toetada. Minu, kui teie juhi jaoks, on kõige tähtsam, et mitte keegi estoonlastest ei tunneks ennast meie kollektiivis solvatuna, või veel vähem kuidagi survestatuna või ohustatuna. Töötan selle eesmärgi nimel edasi.

Head estoonlased. Hoidke jätkuvalt ennast, hoidke üksteist ja enda lähedasi. Hooligem, märgakem head ja positiivset ja leidkem endas jõudu saada üle rasketest õppetundidest, mille elu vahest meie teele ootamatult paiskab.

Jõudu, häid inimesi teie ümber ja jätkuvat sära teie hinge,

Aivar“