Traditsiooniliselt veedan kaks nädalat juuli puhkust rahulikult Eestis, metsakodus. Seekord ka Lätis. Sügisel ja talvel sõidame perega reisile.

Millega kevadist kriisi võrrelda? Masuga?

Seda pole võimalik võrrelda mitte millegagi. See tundub niivõrd ebaõiglane ja ettearvamatu – sellist teadmatust ja kriisi pole kunagi olnud. Tundus, et kuu või kahe pärast olukord taastub mingiski osas, aga tegelikult ei tea reisisektor ka praegu, mis edasi saab. Kriis kestab seni. Karantiininõue on endiselt 11st Euroopa riigist Eestisse tagasi tulles. Reisimist suures mahus ei toimu.

Mis teie jaoks kevadel kõige raskem oli?

Saime kriisi algust tunda juba veebruari lõpus. Teenindame AMEXi (American Express – Toim.) ärikliente ja nemad olid esimesed, kellele tulid reisikeelud. 27. veebruar oli tavaline tööpäev ja 28. veebruaril kukkus käive 50%. Siis tuli eriolukord, kus aitasime inimesi tagasi koju. Argentinast tuldi tagasi Euroopa Liidu päästelendudega. Väga keeruline oli Eestisse saada Uus-Meremaalt. Mida päev edasi, seda vähemaks jäi lende ja olukorra normaliseerumist ei paistnud. Lõpuks pidi inimene olema nõus ööbima Tokyo lennujaamas, Londoni lennujaamas, Helsingi lennujaamas, et koju jõuda.

Meie jaoks oli see töiselt huvitav aeg, märts ja pool aprilli olid väga pingelised. Pidime olema leidlikud. Usun, et saime kenasti hakkama.