Nädala (Martin) Helme

Eesti riigiaparaat on nii võimekas, nagu ta on, isegi jalgadega pekstes kiiremini ei liigu, mis sa teed.

Riigikogus 19. oktoobril

Selgus, et maskidel on nii pooldajaid kui vastaseid.

Tallinlane Arseni on maskide osas üllatavalt toetav. „Maskid on parim asi, mis on minu elus juhtunud peale tõetruude kumminaiste leiutamist. Ma käin poes tööl, müts on silmini, mask on ees ja ükski kuradi turvamees ei leia mind pärast üles, kui ma Russki Razmeri ja Krakovi vorsti põue pistan ja ära kaon. Maskikohustus on, nagu viieaastasel oleks iga päev jõulud,“ rõõmustas Arseni.

Kõik aga ei jaganud ta optimismi. „Ega see kerge pole,“ rääkis Rakvere mees Jorgen. „Meil siin on väike linn, kõik tunnevad kõiki. Poes käies on kõigil selline nägu peas, et „oot, ma tean sind küll, sa oled ju see Jorgen, kes selle tobeda maski taga on“. Kogu aeg on nii häbi, suur mees, aga mask on peas,“ kurtis Jorgen.

Tallinna lõbunaine Mari kiitis väga maskikohustust. „Varem oli pidevalt see häda, et kliendid pidasid mind mingiks vanamutiks, kuigi ma olen üksnes 51, aga nüüd panen maski ette, seda ära ei võta ja proovi siis aru saada, olen ma 31 või 61. Kestku see pandeemia veel kaua, kui nii edasi läheb, saan varsti isegi mustlastele maksta, et endalt needus maha võtta,“ rääkis Mari.

Taksojuht Muhamed arvas, et maskikohustus aitab eestlastel mõista, et nad on kogu aeg oma elu valesti elanud. „Ma kogu aeg ülikoolis teistele tudengitele räägin, et näete, moslemitel on õigus, nägu tuleb katta. Ainult sellest ei saa ma aru, miks mehed ka oma nägu katma peavad. Mina olen küll päris ilus mees, aga üldiselt on mehed ikka üsna koledad, midagi vaadata seal küll pole, et varjama peaks. Las mask, nikab, burka ja muud sellised asjad jääda ikka naistele,“ soovis Muhamed.

Küsimus maskist ajas Pärnu naise Vilja päris kurjaks. „Jätke mind rahule oma maskijutuga! Kas te teate, mida mina tahan? Ma tahan hingata! Hingata! Minge kurat Brüsselisse oma maskijutuga! Minul käib mask näo peal vaid kosmeetiku juures!“

VENE HUUMORIT

Тонет Титаник, на борту учитель, юрист, католический священник. Учитель: “Надо спасать детей!” Юрист: “В жопу этих детей!" Священник: “Вы действительно думаете мы успеем?”