Nädala anekdoot

Keskerakondlased omavahel.

„Kas sa tead, millega tegeleb sotsiaalministeeriumis peakaplan? Kas Tanel Kiik käib tema juures pihil?“

„Ei. Peakaplan vaatab, millega minister tegeleb, ja palvetab siis päev otsa Eesti maa ja rahva eest.“

9. detsember

See on jälle käes. Koduõpe. Laps tuli koolist ja hõiskas, et temal on nüüd puhkus neli nädalat, sest igal pool on koroona ja lapsed ei tohi nüüd enam midagi õppida, sest kui õpiku lahti teed, hakkab koroona kohe külge. Ütlesin talle kurjalt, et ise ta on üks puhkus, nüüd tuleb kodu­õpe. Töövihikud, harjutused, zoomitunnid ja muu sihuke piin. Naersin kurjakuulutavalt seda rääkides.


10. detsember

Kurat, vist ongi lapsel puhkus neli nädalat. Direktor saatis kirja, et kuni 6. klassini tunde pole, hiljem tehakse puudujäävad tunnid tagasi. Ma nüüd ei teagi, kas rõõmustada, sest ma ei pea lapsi õpetama, või pahandada, sest lapsel oli õigus. Juba hommikul „Terevisiooni“ vaadates näitas ta näpuga ja ütles: „Näe, vaata, see tädi seal arvab ka, et mul on puhkus neli nädalat ja midagi õppima ei pea.“ Telekas ei tohiks niimoodi vanemate autoriteeti õõnestada!


11. detsember

Viimane päev õndsust, kui laps koolis veel käis. Tüüp tuli koju, nägu naeru täis, näpus kingitus, mille mina isiklikult oma isikliku raha eest talle ostsin, ja teatas, et ta valmistub nüüd puhkuseks. Uuris veel sõbralikult, et mida mina siis ka sel ajal tegema pean. Ah et ma pean 23. detsembrini tööl käima? Laps tuli ja paitas kaastundlikult mu kätt.


12. detsember

Hommikul ärgates mõtlesin, kas annan lapse digidieedi küsimuses kohe alla või ootan sellega paar päeva. Andsin kohe alla.


13. detsember

Last pole juba teist päeva näha. Käisin tema toas piilumas, kas ta on veel elus. Laps küsis võileiba ja käskis ukse enda järel sulgeda, sest meie pere igapäevamelu segab ta telefonimängu heli.


14. detsember

Laps tuli mind ukse peale saatma, kui ma pidin hommikul tööle minema. Pärast oli veel akna peal ja vaatas mu lahkumist. Kontrollib, kas ma ikka lähen tööle ja et ta saab kogu päeva üksi telefonis olla. Kurat, kes meist kahest laps on?!


15. detsember

Helistasin oma emale ja uurisin, mis tal jõuludeks plaanis on ja kes kõik tema juurde tulevad. Kui mainisin, et meie tuleks ka, käitus ta, nagu tahaks ma teda ära tappa. Ütles, et ma olen juba lapsest saadik kahtlaselt köhinud ja tema ei taha võtta ebavajalikke riske.


16. detsember

Naistega arutasime, kas matemaatika ja eesti keele õppimine läheksid ka usuriituste alla kirja. Kirikud on veel ainsad asjad, mis lahti on, aga lapsed on kõigil juhtme kokku ajanud. Paneks klassijuhatajale talaari selga ja saadame lapsi õpetama, *köhh-köhh*, jumalateenistust pidama. Arutasime, kuidas klassijuhatajale seda vaeva kompenseerida. Üksmeelselt leidsime, et ikka ohtra alkoholiga.