Nädala Ratas

Ma ei usu, et see on sinihamba probleem, et sinihammas peab ka sees olema.

Riigikogus 16. detsembril

Baba Muhhaa

idamaade tark

Jaanuar

Politsei viib Valgest Majast ära Donald Trumpi, kes karjub: „Mina olen president!“ Trump pannakse samasse palatisse „president Lincolni“ ja „Elvisega“.

Veebruar

Koroonaviiruse pärast suletakse Eestis kõik lõbustuskohad. Rahvas tungleb Kihnu praamile, lootes, et saarel on söögikohad avatud. Valitsus jätab tuhanded tallinlased Kihnule karantiini.

Märts

Kapo avastab vaktsineerimise eelis­järjekorra musta turu, kus mõõduka altkäemaksu eest tekib juurde „südamehaigeid“ ja „astmaatikuid“.

Aprill

Olukord koroonarindel paraneb ja eestlased pöörduvad tagasi oma lemmikhobi ehk „homo- ja lesbiteema“ arutamise juurde.

Mai

Jüri Ratas imestab, miks inimesed ei hinda, et valitsuse eesmärgiks on kasvatada ühiskonna sidusust ja aidata elus paremale järjele seni vähekindlustatud inimgruppe nagu homovihkajad, vanade VW Passatite omanikud ja Keskerakonna broilerid.

Juuni

Eesti rahva kõige põletavamaks jututeemaks on, kas ka päriselt on võimalik saada pruuniks teiseks juuniks või laulusõnad valetavad.

Juuli

Jüri Ratas läheb puhkusele, peaministri kohuseid täidab Martin Helme. Alkoholi läbimüük ja maksulaekumised riigieelarvesse kasvavad hüppeliselt.

August

Kogu Eesti vaidleb, milline on õige president ja kas teda on üldse vaja.

September

„Kuidas ma ometi võisin koroona­epideemia ajal kooli tagasi tahta?“ küsivad endalt tuhanded matemaatika kontrolltööd tegevad õpilased.

Oktoober

Kohalikel valimistel läheb koalitsioonil halvasti. Jüri Ratas lubab Keskerakonna poliitikat edaspidi paremini selgitada, Urmas Reinsalu sõnul ajab Isamaa õiget asja ka peale Tallinna volikogust välja kukkumist ja Martin Helme kirub homode vandenõud.

November

Isamaa algatusel püstitatakse Õismäe tiigi äärde Anne Veski ausammas. Veski keha asemel on nõukogudeaegne kondenspiima purk, kust ulatuvad välja peanupp, kaks kätt, millest ühes on mikrofon, ja miniseelikus jalad.

Detsember

Paljud töökollektiivid otsustavad eelmise aasta pidamata jõulupeod tagantjärele ära pidada. Tulemuseks on suguhaiguste puhang.