Nädala Ratas

Kas töö käib? Töö käib nagu laeva köögis praegust, ma ütlen.
Riigikogus 16. detsembril

Gloobuse kadumise müsteerium ei kestnud kaua, sest juba järgmise nurga tagant kuulis koristaja raske eseme vastu seina peksmise häält. Nurga taha piiludes nägi koristaja, et hallipäine mees peksis gloobuse jäänuseid vastu seina järjest väiksemateks pilbasteks, ise vihaselt lausudes: „Säh sulle, Kopernikus, 500 aastat oleme su valesid uskunud!“

Kohale saabunud turvamees tuvastas, et gloobuse pilbastanud mees oli riigikogu liige Kalle Grün­thal. Ta ei varjanudki gloobuse purustamist.

„Iga päev lähen sellest valest mööda ja sees kihvatab, kui mõtlen selle peale, kui nahaalselt juba koolist saati meile seda valet esitatakse. Ma käisin kohe riigikogu esimesel päeval Pika Hermanni tornis vaatamas, kohe igasse suunda vaatasin, aga igalt poolt oli maa täiesti lame.

No kui isegi nii kõrgelt nagu Pika Hermanni tornist vaadates ei näe, et maa on ümmargune, siis mis pada nad meile iga päev ajavad. Tuleb usaldada oma silmasid, mitte Sorose valesid. Maa on lame!“ teatas Grünthal riigikogu juhatusele.

Grünthalil oli ka selgitus, miks koolis õpetatakse, et maa on lame. „See on gloobusetootjate lobi tulemus. Minge poodi ja vaadake, kui palju maksab üks gloobus võrreldes tavalise maakaardiga. Sellepärast nad ümmarguse Maa valet levitavadki, et inimestele kalleid gloobuseid pähe määrida,“ lausus Grün­thal.

„Aktuaalses kaameras“ gloobuse purustamisest rääkides paljastas Grünthal, et tal oli sellega ka tagamõte. „Mul on väike seltskond teisitimõtlejaid, kellel on tekkinud mõte minna otsima maailma serva, et ümmarguse Maa vale lõplikult paljastada. Tahaks teada, mis siis Maa servades on. Mõni arvab, et seal on kilomeetrite kõrgune müür. Teised, et seal voolab vesi servast alla.

Meil on ekspeditsiooni meeskond juba koos, lahtine on veel, kust täpselt otsima hakata. Maakaarti vaadates on näha, et kõige lähemal maailma servale on maismaa Kamtšatkas ja Alaskas. Igatahes kavatseme tõe välja selgitada,“ lubas Grünthal.

Ta kutsus üles ekspeditsiooniks annetama. Annetus tuleb teha Eesti LGBT Ühingu arvelduskontole nr EE452200221043304212.

„LGBT ühing on lühend sõnadest „lamemaalased globaalse bullshiti tõkestamiseks“, selgitas Grünthal.