PEETRIKE 13 Kui kogu suusatamise dopingujama juures midagi positiivset on, siis on see Mati Alaveri panus Eesti huumoriklassikasse. Juba tema päevikukatked on klass omaette
(„Suuremad valed üle vaadata! Läti kaudu minema! Algab uus elu!”), aga varjunimi Peetrike 13 on täiesti ületamatu.

HIIUMAALT TOOMPEALE Kunagine Eesti Ekspressi tegevtoimetaja Aivar Viidik sai asendusliikmena Riigikokku. Oma Hiiumaa kodurestoraani maiuspalade Facebooki postitamise asemel tuleb nüüd hakata teiste rahva-asemikega koos Toompea vorsti tegema hakata. Head isu!

KORPORATSIOONIDE MEELEVALLAS Google ähvardab Austraalia ajalehed internetiotsingust välja jätta, kui Google'it puudutavat seaduseelnõu ei muudeta neile meelepäraseks, vaktsiinitootjad Pfizer ja AstraZeneca lihtsalt ei täida lepingulisi kohustusi Euroopa Komisjoni ees, mis on neile selle eest juba meeletut ettemaksu maksnud. WTF?!?

MITÄS NYT, POHJOISET NAAPURIT? See, et pandeemia-olukorras on iga riik ainult enda eest väljas, on arusaadav, aga natuke lohutu ka.

Nädala sõna: köhahäbi

Flaami aasta sõnade valimisel auväärsele kolmandale kohale jõudnud sõna. Koroonaajastul inimesi kogu maailmas tabanud köhahäbi (flaami keeles hoestschaamt) on endaga kaasa toonud selle, et inimesed ei mäletagi enam, kuidas teine inimene köhib, rääkimata sellest, et kõik kardavad nii avalikes kui ka privaatsemates kohtades köhida. Köhahäbi ei küsi ei soost ega vanusest, köhida häbenevad alates aastast 2020 absoluutselt kõik.

Vaata ka intiimkontakt, lähikontaktne, „Kes köhis?“, köharohi, koroonahäbi.