Koroonapuhang Riigikogu Isamaa fraktsioonis langes kokku umbusaldusavaldusega Jõgeva volikogu juhile Aivar Kokale. Kokk käis oma lähikontaktsusele vaatamata ülemöödunud nädala lõpus läbi volikogu saadikuid, et veenda neid ennast toetama. Lisaks käis ta volikogu istungil, kus talle umbusaldust avaldati. Lahkumise puhul korraldas vallavalitsuses tordisöömise Koka lähedane liitlane ja senine vallavanem Tiit ­Lääne, kes haigestus samuti koroonasse.

Kohal viibinud volikogu liikmed osutusid peagi Koka tegevuse tõttu ka ise lähikontaktseteks ning paljud neist pidid karantiini jääma. Teiste seas on volikogus Jõgeva haigla juht ja uus volikogu esimees dr Peep Põdder, mitu koolijuhti, sotsiaalkeskuse juhataja, raamatukogu juht, mitmeid vallavalitsuse töötajaid ja ettevõtjaid ehk kogu valla eliit ja oluliste asutuste juhid, kes kõik pahaaimamatult esmaspäeval pärast volikogu istungit tööle läksid ja oma asutuste töötajad seega tahtmatult ohtu seadsid.

TRE raadio jääb lahjaks

Kui ministrid Helmed pühapäeviti TRE raadios haukusid, oli sel ikka kaalu ja esmaspäeviti pidi „Eesti rahva ühendamise“ valitsuse juht Ratas vabandama. Läinud pühapäeval oli isa-poega Helmeid huvitav kuulata kasvõi ainult sellepärast, et kas mainitakse naaberriigis Venemaal toimuvat rahvamässu ja paljastusi Putini paleest. Ei mainitud – kauge USA „närakate“ valitsust kotiti hoopis. Niisamamoodi on Putini valitsuse mürgitamiste ja varguste osas vait Euroopa populistid Orbán, LePen ja Salvini.

Euroopas on muide ka täitsa normaalne TRE juturaadio, Hispaanias tehtav ja ingliskeelne. Ahto Lobjakas nimetas TRE-d rahvusringhäälingus mitu korda ka TRA raadioks – sellelegi pakub Google välismaalt vasteid.

Vooglaiu abistaja ise hädas

Varro Vooglaid teatas sotsiaalmeedias, et kaotas eelmise nädala teisipäeval Nõmmel suusatades autovõtme, kuigi oli pannud selle lukuga kinni tõmmatud jopetaskusse. Ta palus leidjal viia võti suusakeskusse ja anda talle leiust teada, näiteks Facebooki kaudu. Vaid mõned tunnid hiljem prooviski leidja Vooglaiule sõnumit saata, kuid tõstis käed üle: „Ei saa FB kirjutada, block peal 😊.“