Uues valitsuse koosseisus on ministreid, keda poleks suutnud ära arvata ka siis, kui võinuks sada korda pakkuda. Seetõttu jäid ka kõige rohkem vastuseid täppi pannud võitjate tulemused kasinaks. Kokku oli koos ministrite ja lisaküsimustega võimalik teenida 19 punkti. Neli kõige täpsemat vastajat suutsid koguda 8 punkti. Nende hulgas oli ka Ekspressi välisuudiste ja arvamustoimetaja Indrek Lepik, kes end küll eetilistel kaalutlustel võistlusest taandas.

Võitjate esikolmik on: Karmeli Kinks, Tiina Lippant, Märt Kõrvas.

Palju õnne! Võtame teiega ühendust.

Nüüd tulemustest lähemalt.

Eesti Vabariigi 51. valitsuse ametisse astumise ajaks pakuti palju erinevaid kuupäevi. Punkti teenisid 39 vastajat, kes arvasid õigesti, et Eesti saab ametlikult uue valitsuse 26. jaanuaril.

Vähimatki kahtlust polnud uues peaministris - Kaja Kallast pakkus valitsuse juhiks 282 vastanut, üksikutel kordadel mainiti ka Martin Helmet, Tanel Kiike, Mailis Repsi ja Henn Põlluaasa.

Kindlalt suhtuti Tanel Kiige jätkamisse sotsiaalministrina, kelle nimi kirjutati vastuseks 265 korral. Samuti polnud suurt kahtlust, et Taavi Aas jääb majandus- ja kommunikatsiooniministriks (196 mainimist).

Suhteliselt suur hulk inimesi ehk 113 teadis ka, et koos Isamaa ja EKREga kaob valitsusest rahvastikuministri koht.

Keegi osalenutest ei suutnud täppi panna uut välisministrit (Eva-Maria Liimets), küll aga joonistus vastustes rahva kindla soosikuna välja Marko Mihkelson.

Polnud ka üllatus, et politseist poliitikasse tulnud uue siseministri Kristian Jaani nime märgiti vastustes null korda. Eelkõige nähti, et see koht kuulub hoopis Reformierakonna kandidaadile, mille neli poliitikut ka kõige rohkem hääli said.

Justiitsministrina pakkus suure üllatuse Maris Lauri (6 häält). Seda kohta nähti eelkõige Reformierakonna meeste pärusmaana: Hanno Pevkur, Kristen Michal, Kalle Laanet, Jürgen Ligi.

Neist Laanetist sai teatavasti hoopistükkis kaitseminister. Ka selles vallas kogus saarlane väärikad 19 häält. Võib öelda, et kaitseministri hääletusel oligi üle 10 hääle saanud kandidaate kõige rohkem, kuid lõpuks kerkis esile Eesti kaitseminister aastatel 2005-2007 Jürgen Ligi.
Ainult kaks inimest pakkus uueks kultuuriministriks Anneli Otti. Koguni 81 inimese arvates pidi selle koha saama Mailis Reps.

Rääkides Repsist, siis küsisime ka, kas aasta lõpus haridusministri kohalt tagasi astunud Keskerakonna üks liidreid üldse uues valitsuses on. Enamus vastas valesti, et on.

Anneli Otti puhul nähti esmajoones, et ta jätkab riigihalduseministrina. Rohkem pakuti ka Jaak Aabi nime, mis osutuski õigeks vastuseks.

Aabi puhul olid enam kui pool vastanutest veendunud, et Keskerakonna universaalne mees jääb haridus- ja teadusministri ametisse. Arvati ka, et Mailis Reps teeb tagasituleku. Tegelikku uut ministrit Liina Kersnat pakuti 10 korda.
Keit Pentus-Rosimannuse saamine rahandusministriks oli uue valitsuse üks suurimaid ootamatusi, mida kinnitab asjaolu, et tema nime märkis vastavasse lahtrisse vaid kaks vastanut. Kõige rohkem hääli sai Andres Sutt (106). Teiste enim mainitud kandidaatidena kerkisid esile varasemad rahandusministrid.

Pentus-Rosimannus oli suursoosik hoopis keskkonnaministri kohale, kust ta aastal 2015 lahkus. Koguni 135 inimest arvas, et keskkonnaminister saab just temast.

Populaarne rahandusministri kandidaat Andres Sutt sai väliskaubandus- ja infotehnoloogia ministriks, kelleks teda pakkus vaid viis vastanut. Selle koha peale oli rahva ülekaalukas lemmik Andrei Korobeinik.

Valitsuse noorima liikme vanuseks pakuti esmajoones 31 või 32 aastat. Arvatavasti peeti enamjaolt silmas Tanel Kiike, kes sai 23. jaanuaril ehk koalitsioonikõneluste ajal 32-aastaseks. Noorimaks ministriks tõusis aga värske keskkonnaminister Tõnis Mölder 31 eluaastaga. Õigeks loetud vastuseid oli kokku 87.

Maaeluministriks tõusis reformierakondlane Urmas Kruuse, kelle nime pandi kirja 31 korda. Üldiselt arvati, et see ametikoht liigub Keskerakonnale, täpsemalt Tarmo Tammele, kes oli maaeluminister aastatel 2016-2019.

Uue valitsuse sünni ajal kerkis kõneaineks naiste arv valitsuses, mis on nüüd suurem kui kunagi varem. Seda, et valitsuses hakkab olema 7 naisministrit, arvas õigesti 12 vastanut. Menukaimad pakkumised olid järgmised:

Ekspress tänab kõiki ennustusvõistlusel osalejaid!