PÄRJATUD PÄRNAD Priit ja Olga Pärn said Hispaania animafestivalil elutööpreemia! See oli Priidule juba kaheksas elutööauhind, aga kindlasti mitte viimane. Palju õnne!
EESTI MAASIKAD Raua- ja vitamiinirikkad, ilusad ja head. Tuleb süüa niipalju kui sisse mahub!

SOVIET CHAMPAGNE, MY ASS! President Putin soovis, et edaspidi tohib Venemaal šampanjaks ni­metada vaid Venemaal toodetud vahujooke, kuid teisi enam mitte. Maailma suurim šampanjatootja Moët & Chandon laskus kohe põlvili ja lubas oma pudelitele panna peale sildid „vahuvein“. Ootame huviga hetke, mil Hiina kommunistid nõuavad, et prantslased nimetavad oma šampanja ümber limonaadiks!

SALAKAVALAD KONDITSIONEERID Palavate ilmadega tunduvad jäist õhku tuiskavad õhukeerutajad ülivajalikud, aga olge ettevaatlikud! Närvi- ja liigesepõletikud, nohu ja paistes kurk ei hüüa pakases hiilides.

NÄDALA SÕNA: SÄILENÕTKUS

Viimasel ajal eriti hoogsalt esile tõusnud psühholoogia-alane termin, mis tähistab võimet edukalt kohaneda ja areneda ka rasketes või riskirohketes keskkondades. Säilenõtkus ehk resilientsus on stressiga toimetuleku superjõud - omadus, mida me kõik peame endas treenima, et tulla toime Eesti ülimalt omapärase vaktsineerimisplaani, selle läbikukkumisest sündiva sügisese koroonalaine ja muude eluraskustega.

Vt ka vaimne tervis, kohanemisvõime, paindlikkus, graatsia, painduvus, kaheksajalg, kalmaar, suvised hoidised, ballett „Luikede järv“, Luule Komissarov, nõtkepuusaline nooruk, Jaanus Nõgisto, nõõtama, Terviseamet, ussnugiline, hüdra, Arnold Rüütel, prussakas, sitkus, vetruvus, jäänus, relikt.