POKO Siiguri restoran ülerahvastatud Pärnu rannas, mida kõik, kes proovinud, ohjeldamatult kiidavad.
SISSEASTUMISEKSAMID Eesti ülikoolides toimuvad sisseastumiseksamid. Rõõm näha, et nii palju noori, nutikaid ja energilisi inimesi soovib kõrgkoolides tarkust juurde koguda. Nemad ongi Eesti tulevik!

ELRONI RATTAMAKS: Nüüd peab Elroni rongis ostma ka jalgrattale kalli sõidupileti. Kas me ei peaks just nimelt soosima seda, et inimesed võimalikult palju rattaid kasutaksid, oma tervist ja keskkonda hoiaksid? Millise kohaga mõtleme?

MILJARDÄRID KOSMOSES Mispärast investeerivad Sir Richard Branson, Elon Musk ja Jeff Bezos meeletuid summasid kosmoseturismi? Et teha üksikutele rikastele mõni minut närvikõdi?

Teeks võib-olla esmalt ikka meie taevakeha elamisväärse­maks? Kel miljardeid üle ajab, võiks raha suunata näiteks maa­ilma­ookeanist plastprügi, eriti koroonamaskide väljapüüdmiseks.

NÄDALA SÕNA : KLIIMAKRIMINAALID

Eestimaa Roheliste kaasjuht ja keskkonnaaktivist Zuzu Izmailova kasutab puudelangetamise kontekstis väljendit „kliimakriminaalid“ ning juhib tähelepanu, et Tartus plaanib kohalik linnavõim „hävitada 56 täiselujõus puud – suuremalt jaolt pärnad, aga ka paar kaunist püramiidtamme ja hõbekuuske“. Suurt avalikkuse vastukaja on tekitanud ka Haapsalus peatänava rekonstrueerimise tõttu elu kaotanud sadakond puud. Puud Eesti linnades on ohustatud liik.

Vaata ka langetõbi, hävituspataljon, liiliakukk, kooreürask, Astra Zeneca, mootorsaag Družba, „Patriot Games“, „Top Gun“, Saja Aakri mets, vaip-pommitamine, põletatud maa taktika, kännuämblik, Urmas Sukles, Urmas Klaas, SÜKU, kohupiimatort, reostus, jõmmid.