“On olnud emotsionaalselt keeruline arutada lapse surma," selgitas Poljakova kohtuotsust. "Kellele süüdistus esitada, ei ole kohtu otsustada. Nad ei saanud ust hooldades ette näha sündmusi, mis juhtusid umbes kaheksa kuud hiljem.”

Nelja-aastane poiss hukkus 2016. aasta 15. mail, kui talle kukkus peale Tallinnas Kollane tänav 7 kortermaja garaažiuks.

Wiru Uks Tallinn OÜ töötajad Ruslan ja Jevgeni hooldasid seda ust 2015. aasta sügisel.

Prokurör Diana Helila sõnul jätsid mehed kontrollimata, kas uksel on olemas nõuetekohased kukkumisvastased kaitsmed.

“Kui süüdistatavad oleks teinud oma tööd korralikult, poleks uks lapsele peale kukkunud,” ütles Helila augustis toimunud kohtuistungil. Ta nõudis meestele karistuseks aastast vangistust tingimisi.
KOLLANE 7: Siin juhtus poisiga traagiline õnnetus.

Kaheksa kuud pärast hooldust kukkus garaažiuks seoses vedru purunemisega alla ja tabas selle all liikunud last.

Õnnetuse saanuks hoida ära kukkumisvastased kaitsmed. Need olid uksel olemas osaliselt, puudusid hammasrattad. Kes, millal ja miks hammasrattad ära võttis, jäi kohtuprotsessil selgusetuks.

Seoses töömeeste õigeksmõistmisega jättis kohus läbi vaatamata hukkunud poisi pere esitatud solidaarse tsiviilhagi kohtualuste ja nende tööandja Wiru Uks Tallinn OÜ vastu. Algul oli hagi suuruseks 153 000 eurot, kuid kohtuprotsessi käigus jättis pere summa kohtu määrata.

Kohtualused Jevgeni ja Ruslan ennast süüdi ei tunnistanud.

Uksefirmat esindanud advokaat Jaanus Tehveri sõnul ei pidanud töömehed kukkumisvastaste kaitsmete olemasolu kontrollima, sest Eestis tohib jätkuvalt kasutada ka ilma kaitsmeteta garaažiuksi. Samuti pole kinnisvaraomanikel kohustust oma ustele vastavate kaitsmete paigaldamiseks.

Kohtuotsus ei ole jõustunud ja seda saab Tallinna ringkonnakohtus vaidlustada. Prokurör Helila ja hukkunud poisi vanaisa Rein Küttim ütlesid Ekspressile, et otsustavad edasikaebamise pärast kohtuotsusega tutvumist.

Jaga
Kommentaarid