Ta jätkab poliitilist tegevust Tallinna linna volikogu esimehena.

Ossinovski teatas juba sügisel, kui Keskerakond ja sotsid hakkasid koos pealinna valitsema, et ta ei jõua korraga kahel kohal töötada.

Aga seejärel tekkis ootamatu probleem.

Ossinovski asemel pidanuks saama koha Riigikogus Monika Haukanõmm. Tema teatas, et ei lähe parlamenti, vaid jätkab töötamist Kesklinna vanemana.

Seejärel avanes võimalus Rene Tammistil. Tema teatas samuti, et ei lähe parlamenti, vaid jätkab tegevust ettevõtluses.

Nii jõudis järg särtsaka motosportlasena tuntud Anastassia Kovalenkoni, kes kolis üle Keskerakonda ja valiti tolle ridades Tallinna volikokku. Hiljuti sai temast linnapea Mihhail Kõlvarti abikaasa.

Sotsidel on Riigikogus kümme liiget ja neil puudus soov üks koht ära anda Keskerakonnale, mis tugevdaks valitsusliidu positsiooni.

Ossinovski töötas seetõttu kahel kohal ning kaotas seejuures palgas 1700 eurot kuus. Nimelt ütleb Riigikogu liikme staatuse seadus ja kohaliku omavalitsuse korralduse seadus, et „kui volikogu esimees või aseesimees on oma volituste ajal riigikogu liige, ei maksta talle volikogu esimehe või aseesimehe ülesannete täitmise eest töötasu“.

Seetõttu ei saanud Ossinovski Riigikokku kuuludes Tallinna volikogu esimehe palka, mis on 6100 eurot kuus, vaid Riigikogu liikme oma, mis on 4400 eurot kuus.

1. aprillil tõuseb volikogu esimehe töötasu 7222 euroni (sama palju saab ka linnapea).

Ossinovski sõnul leidsid aga sotsid nüüd, et kui Kovalenko tuleb tema asemel Riigikokku, siis ei ole see suur probleem.

Õige pea pärast uudise ilmumist edastas Kovalenko oma avalduse: „Täna esitas Jevgeni Ossinovski ametliku avalduse Riigikogust lahkumiseks. Varasemalt on Monika Haukanõmm ja Rene Tammist andnud teada, et nad loobuvad Riigikogu tööst. Seega saab minust Riigikogu liige.

Pean enda kohustuseks esindada ja kaitsta oma valijate huve, kes toetasid mind Riigikogu valimistel. Parlamendis plaanin toetada Keskerakonna fraktsiooni, kelle nimekirjas kandideerisin möödunud kohalikel valimistel ning osutusin valituks Tallinna Linnavolikogusse.“