Brasiilia koondislased on alati oma koduklubides tegijad, kuid nende ühtseks löögirusikaks vormimine on paras pähkel ükskõik millisele tipptreenerile. Sel turniiril on see püha ülesanne usaldatud 2016. aasta juunis ametisse vannutatud 56-aastasele Titele, kelle suurimaks teeneks peetakse tiimivaimu taastamist, mis kippus kaduma pärast 2014. aasta koduse MM-i poolfinaalis Saksamaalt saadud
1 : 7 kaotust.

Samuti on ta erinevalt oma eelkäijatest Luiz Felipe Scolarist ja Dungast leidnud viisi, kuidas hoida taset ka mängudes, mille on pidanud eemale jätma koondise superstaar Neymar. Alates 2013. aasta konföderatsioonide karikast oli brasiillaste huulil oma rahvusmeekonnast rääkides tihti sõna “Neymardependencia”, kuid Tite ajal enam mitte. Seda, et mänge otsustavad nüüd ka teised mehed, tõestavad kasvõi numbrid: kesktormaja Gabriel Jesus on Tite käe all löönud parimana üheksa väravat, koos Neymariga on seitse tabamust kirjas Paulinhol, Coutinhol viis. See annab sambamaa pallivõluritele – ja miljonitele poolehoidjatele kaugel kodus – kindluse, et unistus kuuendast MM-tiitlist püsib elus ka siis, kui Neymar ei peaks vigastusest, mis teda veebruari lõpus tabas ja hooaja lõpuni klubivutist eemale jättis, täielikult taastuma.

Brasiilia

Ainus koondis, kes on osalenud kõigil MM-finaalturniiridel alates 1930. aastast, olles võitjaks tulnud 1958., 1962., 1970., 1990. ja viimati 2002. aastal.

Peatreener: Tite (56 a)

Kas teadsid, et ... Barcelona ostis Neymari omal ajal üllatavalt odavalt, kõigest 57 miljoni euroga, mis on klubi ajaloos kalliduselt alles üheksas üleminek.

Jaga
Kommentaarid