2016. aasta EM-il veerandfinaali jõudnud Poola on viimastel aastatel tõusnud jalgpallimaailma tipptasemel arvestatavaks jõuks. MM-finaalturniiril mängitakse 12 aasta pikkuse pausi järel ning lootused on neil küllaltki suured.

Poola kohtub H-alagrupis Senegali, Colombia ja Jaapaniga. Suures plaanis võib nelikut pidada küllaltki võrdseks, kuid soosikud edasipääsule on ikkagi poolakad ja kolumbialased.

Ja lootusi tasub Poolal hellitada. Meeskonna liidriks on 29-aastane Müncheni Bayerni esiründaja Lewandowski. Kaptenipaela kandev mees on alates 2008. aastast kõmmutanud koondise eest 52 väravat ja sellega on ta riigi läbi aegade edukaim. Mänge on tal kirjas 93 ning selles vallas on rekordiks 102. Lõppenud MM-valiksarjas oli ta 16 tabamusega Cristiano Ronaldo ees parimaks eurooplasest väravakütiks.

Rahvusvaheliste staaride nimistu piirdubki Poolal Lewandowskiga. Häid mehi jagub tiimi aga veel. Väravasuul seisab 28-aastane Torino Juventuse puurilukk Wojciech Szczęsny, kes on saanud Gianluigi Buffoni kõrvalt päris palju võimalusi. Keskkaitses hoiab asju korras AS Monaco põhimees Kamil Glik. Paremkaitses on endiselt oluline tegija Dortmundi Borussia äss Lukasz Pisczek.

Lõhkuva poolkaitsjana on oluline roll täita West Bromwichi mehel Grzegorz Krychowiakil ning rünnakul peavad Lewandowskit toetama Napolis peamiselt vahetusest sekkuvad Piotr Zieliński ja Arkadiusz Milik.

Poola

Osaleb MM-il kaheksandat korda

MM-i pronksmedalid 1974. ja 1982. aastal

Peatreener: Adam Nawałka

Suurturniiridest on Poola jaoks edukam olnud MM. Kui maailmameistrivõistlustelt on võidetud kaks pronksmedalit, siis EM-il saadi esimene võit kirja alles 2016. aasta turniiril.

Jaga
Kommentaarid