Mis on selle talve maksimumpunktidega reisid?

Honolulu, Hawaii

Honolulu on Hawaii osariigi pealinn, mis asub O’ahu saare lõunarannikul. Selles linnas on kõike – tähtsaid ajaloolisi vaatamisväärsusi, tippkunsti, gurmee-elamusi igale maitsele. Honolulu on ka maailmatasemel šopinguparadiis. Linn laiutab O’ahu kaguservas ja ükskõik millises linnaosas sa viibid, pole kusagilt pikk maa kuulsasse Waikiki randa, mis ulatub Pearl Harborist Makapuu Pointini välja.

Honolulu on aasta läbi ideaalse kliimaga ja selle külastamiseks pole tegelikult halba aega olemaski. Tasub aga tähele panna, et väljaspool hooaega on see üks odavamaid troopilisi paradiise – hotellide hinnad on all lausa 40%.

Honolulu hiinalinn on vaatamisväärsus omaette. Inimesed sagivad arvukates uutes restoranides, mida võrreldakse New Yorgi trendika Williamsburgi linnaosa restoranidega.
Harry Potteri Maailm Orlandos

Orlando, Florida

Orlando asub Ameerika Ühendriikides Florida osariigis Orange’i maakonnas. Seda linna peetakse õigusega unistuste puhkuse sihtkohaks – asuvad seal ju Universali stuudiod, Disneylandist ja Harry Potteri maailmast rääkimata.

Puhkuste kõrghooajal võib nii Disneylandi, Harry Pottery maailma kui ka Universali stuudiote külastamine olla tõeline õudusunenägu. Aga väljaspool hooaega? Järjekorrad on lühemad, hotellid odavamad, tänaval jalutamiseks on ruumi.

Ruumi on ka restoranides. Orlando fine dining’u restoranid on kuulsad üle Ameerika ja pole mingit võimalust, et eurooplanegi seal pettuda saaks.

Kuid see pole veel kõik. Kui Orlandost veidi välja sõita, täpsemalt Merritt Islandile, on võimalik külastada Kennedy kosmosekeskust, mis on üks NASA tähtsamaid kosmoserakettide stardipaiku ja kosmosesüstikute maandumiskoht.
Marina Bay Singapuris

Singapur

Singapur on riik Kagu-Aasias Singapuri saarel ja lähiümbruse väikesaartel. See on maailma väikseim riik, mille rahvaarv on veidi üle ühe miljoni elaniku.

Singapuri linn on üks maailma populaarsemaid linnapuhkuse sihtkohti, mis on kuulus oma silmapaistvate disainhotellide poolest, mille hulgas Philippe Starcki loodud South Beach on juba ise piisav põhjus Singapuri sõitmiseks. Sama piisav põhjus on Singapuri rahvusgalerii, mille kollektsioon on kasvanud parimaks kunstikoguks Kagu-Aasias – täiesti kohustuslik koht kunstihuvilistele.

Alati, kui keegi hakkab Singapuri vaatamisväärsusi kokku lugema, jookseb arvestus kokku, sest neid on seal lihtsalt nii palju. Nimetame siis ühe, sest midagi taolist pole kusagil mujal maailmas. See on kuulus Gardens by the Bay – futuristlik park, kus “kasvavad” arhitektuurilised imed ehk superpuud, mille otsa saab ronida ja seal peadpööritavat servakõndi teha.

Hiiglaslikud tehispuud Singapuri rajatud vihmametsas on 16-korruselise maja kõrgused, ühe otsast teise saab jalutada 128-meetrist teed pidi, mis kulgeb 22 meetri kõrgusel.

Öösel algab puudel valgusmäng, päeval toodavad need aga päikesest energiat. Kokku on puudele istutatud 163 tuhat taime kahesajast erinevast liigist, mis moodustavad nn vertikaalse aia.
Gardens by the Bay superpuude valgusmäng

Tasmaania

Tasmaania on Austraalia lõunapoolseim osariik. See on saar, mis asub Austraalia mandrist 250 kilomeetrit lõuna pool.

Tasmaanias on hõre asustus, maailma ühed suurimad looduskaitsealad ning siin kunagi elanud vangide pärand muudab saare ülejäänud Austraalia turismiatraktsioonidega võrreldes vägagi omanäoliseks. Seiklushimulisematele on avastamiseks taltsutamata jõed, põlised vihmametsad ning imeilusad rannikualad, kus saab näha delfiine, hülgeid ja vaalu nende looduslikus keskkonnas.

Tasmaania on tegelikult juba läbi viimaste aastakümnete olnud pea kõikides maailma parimate puhkusesaarte nimekirjades ega lange sealt välja, kuna on suutnud säilitada oma puutumatuse ja eksootika. Samas saab seal ka keset kõige puutumatumat loodust siiski tipphotellides peatuda, kust ei puudu ükski mugavus.

Omaan

Omaan on riik Aasias Araabia poolsaare kaguosas, kus valdav maastikuvorm on kõrb. Kuid omaanlased oskavad isegi kõrbest kõik võtta – näiteks saad osa võtta kõrbemaratonist. Kui liiva sees maratoni ära jooksed, ei ole vist maailmas enam väljakutset, millega sa hakkama ei saaks.

Kui aga liivas joosta ei taha, on Omaanil pakkuda veel palju – ajaloolised linnad, fjordid, autentsed beduiinikülad, imeline Masirah’ paradiisisaar, kus alustavad igal aastal oma eluteed 30 000 väikest kilpkonna. Ühesõnaga, see Lähis-Ida riik suudab pakkuda palju autentsemaid elamusi kui tema kuulsad naabrid. Reis Omaani on teekond ajalukku, mille äärde jäävad sultanite paleed, suured mošeed, värvikad turud. Kõigele taustaks Wahiba kõrbe kuldne liiv ja beduiinide külad ning eemal silmipimestavalt sinine ookean.

Suvi on Lähis-Idas küll piinavalt kuum, aga talvel on temperatuur perfektne. Võid avastada kõrbe (või nagu mainitud – seal lausa maratoni joosta) või veeta aega rannas. Mite kummagi jaoks pole olemas täiuslikumat paika kui Omaan.


Jaga
Kommentaarid