CCXR Trevita on maailma kalleim ja kiireim tänavasõiduauto. Miks see nii kallis on? Seepärast, et see on kaetud teemantidega. Rootsi autotootja on turule toonud uue välisviimistluse Koenigsegg Proprietary Diamond Weave, mis sisuliselt tähendab seda, et süsinikkiusse on lisatud teemandipuru. Eksklusiivse viimistluse all tuksub 4,8liitrine V8 mootor, mille koguvõimsus on 1004 hobujõudu. Teemantkattega CCXR Trevitasid on ehitatud vaid kolm.

Lamborghini Veneno – 3,6 miljonit eurot

Silmapaistev Lamborghini Veneno lasti välja tähistamaks autotootja 50. aastapäeva. Veneno tähendab hispaania keeles mürki ja sobib kenasti Aventador Roadsteri mugandatud versiooni nimeks. Auto on imetlusväärse disainiga ja ka hind on märkimisväärne. 3,6 miljoni euro eest saab 6,5liitrise 740hobujõulise V12 mootoriga auto, mis on võimeline nullist sajani kiirendama rekordilise 2,9 sekundiga.

Lykan Hypersport – 2,7 miljonit eurot

Filmist “Kiired ja vihased 7” kuulsust kogunud Liibanoni superauto on kui auto tulevikust. Selle tuled on vormitud vääriskividest ja uksed käivad lahti käärpõhimõttel. Superautol on 3,7liitrine V6 turbomootor ja 770 hobujõudu. Abu Dhabi politseijõud on Lykani patrullautona liiklusesse lasknud, kasutades seda osavalt turunduslikel ja suhtekorralduslikel eesmärkidel, kuid andes ühtlasi selgelt mõista, et emiraadi kiirteed ei ole ringrajad ja ka kiiremad liikluskelmid saadakse hõlpsasti kätte. Lykan kiirendab nullist sajani 2,8 sekundiga, tippkiirus on 380 km/h.

Bugatti Veyron Mansory Vivere – 2,4 miljonit eurot

Mansory disainitud haruldane Bugatti Veyron ei ole mitte ainult üks maailma kallimaid ja eksklusiivsemaid autosid, vaid ka tõeline kunstiteos. 1200hobujõulisel Veyron Grand Sport Vitesse Roadsteril on süsinikkiust kere, millel on täiustatud spoiler ja uuema tehnoloogiaga LED-tuled. Maksimumkiirus on lausa 408 km/h.

Ferrari Pininfarina Sergio – 2,4 miljonit eurot

Sergio on üks maailma haruldasemaid ja ihaldatumaid autosid. Seda on toodetud ainult kuus eksemplari. Itaalia Pininfarina disainimajas käsitsi valmistatud Sergio on tegelikult täiustatud kere ja interjööriga Ferrari 458 Spider. Autol on 4,5liitrine V8 mootor ja 562 hobujõudu. Tänu kergemale kerele on Sergio 458 tunduvalt kiirem ja dünaamilisem. Autot on toodetud vaid mõned eksemplarid ja õnnelikud autoomanikud on välja valinud tehas. See teeb Sergiost maailma unikaalseima tellimusauto.

Pagani Huayra BC – 2 miljonit eurot

AMG V12 mootoriga Pagani on üks kiiremaid legaalseid tänavaautosid ja peabki olema – auto on nime saanud inkade tuulejumala järgi. Pagani Huayra BCd esitleti esmakordselt Genfi autonäitusel. See on oma eelkäijast tunduvalt kergema kerega ja tänu sellele ka oluliselt kiirem. Kergus on saavutatud süsinikkiu ja muude kergete materjalide kasutamisega.

Ferrari F60 America – 2 miljonit eurot

See suurepärane isend lasti välja tähistamaks Ferrari 60. aastapäeva Põhja-Ameerikas. Maailmas on neid ainult 10 eksemplari. Berlinetta F12 kerele toodetud F60 on kujundatud Ameerika lipu värvides. 6,2liitrine V12 mootor kiirendab nullist sajani kõigest 3,1 sekundiga.

Ferrari on varemgi ehitanud riigilipu värvides autosid, enamjaolt küll 1950. ja 1960. aastatel.

Jaga
Kommentaarid