Samas näilisus kui selline ei paista argentiinlasi kuigivõrd häirivat, pigem tundub see olevat omane mudel enamiku eluprobleemide lahendamiseks. Negatiivse informatsiooni vältimine väljendub siin kõige mitmesugusemal viisil. Töösituatsioonis on üldiselt tavaks lihtsalt sirge näoga valetada, kui jama on kokku keeratud, või süüdistada kolmandaid osapooli. Läänelikku juhtimiskultuuri, kus konstruktiivset kriitikat ja konfrontatsiooni nähakse probleemide lahendamise osana, siin väga ei kohta. Hea nimi ja reputatsioon on peamine, mistõttu ausus kui selline võib isegi probleemiks osutuda.

Inimsuhetes aga on sellisel passiivsel käitumismustril palju põnevamaid väljendusi. Siinse latiinokultuuri kohaselt ei maksa öelda teisele inimesele tõde, kui see võib kuidagi tema tundeid haavata. Kindlam tee on leida mõni vabandus. Näiteks, kui oled vallaline ja juhtud Buenos Airese ööklubis kohtama mõnda toredat kohalikku ja pärast mõningat vestlust väljendad soovi WCsse minna, siis võid olla enam kui kindel, et su uus tuttav on kerges kimbatuses. WCsse minek on suhteliselt tunnustatud kood selle kohta, et sulle lähenenud vestluspartner sulle ei sümpatiseeri. Mistõttu häda korral tuleb rõhutada, et sa päriselt soovid WCsse minna. Pole harv juhus, et kohalik tahab sind seepeale tualettideni saata ning kohale jõudes mõistad, et enamis väljakäigu ees ootavast rahvasummast ongi saatjarollis.

Tütarlaste sõnul on ka üsna tavaline, et latiinomehed lõpetavad vestluse huvipuuduse korral siiski telefoninumbrit küsides, kuhu aga kunagi ei helistata. Ning sellisest näilikkusest numbrit teha oleks lihtsalt näotu. Siinne maskeraad annab võimaluse ka halva mängu juures head nägu teha, mis igapäevaelus on kahtlemata stressivabam.