Hooaja lõpus langevad ka hinnad ning hotellitoad või apartemendid on saadaval aina soodsamalt. On täiesti reaalne saada viietärnihotelli “kõik hinnas” pakkumisega summa eest, mida tipphooajal küsivad ka kolmetärnihotellid. Ning lõpumüük toimub ka poodides. Kõigis kauplustes on suvekollektsioonidele allahindlused kuni 70%. Kui tahate olla trendikas, on just nüüd võimalus omandada kõige originaalsema stiiliga kollektsioone.

Vaatamata sellele, et turistide peavool on vaibunud, pole kultuuriprogrammid kiratsema hakanud. Jahedamatel õhtutel on mõnus jalutada parkides, käia kontsertidel või tantsupidudel. Näiteks Antalyas toimusid septembris rahvusvaheline tangofestival, noortefestival “Fanta” ja kuulus kinofestival “Kuldne apelsin”.

Türgis võib igaüks end rõõmustada maitsva söögiga, alustades paljudest deneritest ja kebabidest ja lõpetades maailmakuulsate türgi maiustustega. Ka on virsikud, nektariinid, ploomid päikesekiirtest praegu iseäranis läbiimbunud ning muutunud mahlasteks, lõhnavateks ja magusateks. Viinamarjad ja ingver lausa sulavad suus.

Nüüd on vaiksem – alates septembrist püüavad tudengid tungida teaduse saladustesse ja lapsed on koolides-lasteaedades. Puhkaja jaoks tähendab see seda, et kadunud on lärmav järelkasv ning noored, kes võivad öö läbi istuda basseini ääres otse teie toa akna all.

Kui enam kui neljakümnekraadises päikselõõmas on turisti peas vaid üks mõte – tänada ekskursioonijuhti, teha kiiruga foto varemete taustal ning pääseda siis vee äärde või konditsioneeri alla –, siis leebe sügis on kindlusevaremetes jalutamiseks või Pamukkale termoallikate külastamiseks märksa mõnusam aeg. Ka pole sügisene päike liiga aktiivne, mistõttu päevitus on pehme ja ühtlane. Mitte asjata ei pea arstid sellist sametiaega tervise seisukohast kõige paremaks ja kasulikumaks.