Valguselinn Pariis pole kuuldavasti maailma kõige viisakam ja turistisõbralikum paik, aga olukord peaks varsti paranema. Turismitöötajad saavad nüüd käitumiskoolitust ja keeletunde, et välismaalastega paremini toime tulla. Initsiatiiv kannab pealkirja “Do You Speak Tourist?” ja treenib prantslasi vastu tulema nii brittidele (kes ootavad viisakat naeratust), ameeriklastele (kes tahavad ingliskeelset, kiiret ja head teenindust) kui Aasia turistidele (kes tahavad vaikset ja tagasihoidlikku suhtumist). Aastal 2012 külastas Pariisi 29 miljonit turisti, kaebusi ülbete giidide, ebaviisakate taksojuhtide ja jõhkrate taskuvaraste aadressil laekus tuhandeid.


Finnair avab talvehooajaks Tromsø lennuliini

Põhjanaabrite lennufirma Finnair avab talvehooajaks uue liini Põhja-Norrasse, 500 kilomeetrit polaarjoonest põhja pool asuvasse Tromsøsse. Norra Lapimaal asuv 70 000 elanikuga Tromsø on eeskätt tuntud kui talispordikeskus, seal asub maailma põhjapoolseim ülikool ning seda tuntakse ka tänu Arktika katedraalile, millest on saanud Tromsø kuulsaim vaatamisväärsus.

Lennud Helsingist algavad 2014. aasta 1. jaanuarist ning toimuvad kolm korda nädalas kuni 28. märtsini.


Keenia on praegu ohtlik

Keeniat väisavatel turistidel on oht terroristide ohvriks langeda, kinnitavad mitme Euroopa riigi saatkonnad Nairobis. Turiste manitsetakse eriti ettevaatlikud olema ja rahvarohkeid kogunemisi vältima. Oht ei ähvarda mitte ainult turiste, vaid ka neid välismaalasi, kes Keenias juba pikemat aega elavad või töötavad. Keenia politsei on turismibussidest konfiskeerinud sadu pakikesi lõhkeaine ammooniumnitraadiga, mille kohalesokutajad on tagaotsitavateks kuulutatud.

Arvatakse, et liikvel on naaberriigi Somaalia Al-Shabaabi terroristid, kel on side Al-Qaeda liikumisega.


Teravaid elamusi Suurest Kanjonist

Äärmuste ja ekstreemsete seikluste otsijail on soovitatav tutvuda Grand Canyoni uusima atraktsiooniga. Kanjoni servale ehitatud hiigelkiik garanteerib ainulaadse elamuse.Kes kiikudes alla julgeb vaadata, näeb enda all haigutavat 400meetrist majesteetlikku sügavikku Colorado jõe kohal, seda 80kilomeetrise tunnikiirusega võlli otsas kihutades. Adrenaliinilaksu saab enne proovida ka Youtube’i kaudu


Aeroflot tahab luua oma odavennufirma

Vene lennufirma Aeroflot investeeris 75 miljonit eurot oma uude, märtsis 2014 odavlende tegema hakkavasse tütarettevõttesse. Et äri edukamalt läheks, palus SkyTeami kuuluv Aeroflot Moskvas Vene valitsuselt mittevenelastest pilootide värbamist keelava seaduse uut läbivaatamist, sest Vene pilootide palgatase olevat liiga kõrge – nagu selgub, teenib Vene kapten umbes 420 000 rubla (u 10 000 eurot) kuus. Kuivõrd Vene lennuturg on tugevalt reguleeritud, vajab Aeroflot uuele firmale ka eriluba mittetagastatavate piletite müümiseks ja teistele odavlennufirmadele omaste teeninduskärbete tegemiseks.

Jaapani kompanii ANA (All Nippon Airways) lajatab aga detsembris lennundusturule juba teise odavlennufirma, millele otsitakse hetkel sobivat nime (firma esimene samalaadne lennufirma kannab nime Peach).