Indoneesias, Jaava saare idaosas olid kohalikud külaelanikud sunnitud hukkama Sumberi külas palju pahandust ja paanikat tekitanud pantri. Maha lastud panter oli ilmselt alevikku sattunud joogivett ja noori kitsi otsides ja hakanud taskulampidega jälitajatele vihaselt kraesse kippuma. Haruldane metsik Jaava panter on väljasuremisohus – hetkel elab saarel vaid 250 sedasorti kiskjalist


Marriotti mobiilne check-in saabub Euroopasse

Marriott Hotels & Resorts testib hetkel oma Euroopa valdustes mobiilset hotelli sisseregistreerimise teenust, mida on enne edukalt rakendatud Ameerikas ja Kanadas. Marriott Mobile’i appi kasutades saavad reisijad end saabumispäeval kuni kella 4ni telefonitsi oma numbrituppa sisse registreerida ja neile saadetakse hotellist kohe sõnum, kui tuba on koristatud ja sissekolimiseks valmis. Euroopas katsetatakse seda taktikat esialgu viies Marriotti 325 hotellist - novembrikuus algavad mobile check-in’i proovid leiavad aset Londoni, Bristoli, Praha, Brüsseli ja Zürichi võõrastemajades. Marriotti mobiilteenuse appi on praeguseks alla laaditud 2,3 miljonit korda.


Air Canada avas Frankfurdis ootesaali vahtralehemaa stiilis

Lennufirma Air Canada avas Frankfurdi rahvusvahelise lennujaama esimeses terminalis tuliuue 726ruutmeetrise ootesaali oma äriklassiklientidele ja Star Alliance’i kuldkaardi omanikele. Salong on firma viies lounge Euroopas. Kasutada saab tasuta wifit, laiekraanidega telekaid, moodsaid sohvasid ning tasuta baari, mis sisaldab nii karastusjooke kui Kanada ja Saksa parimaid õllesorte ja kangemaid napse.


Praekana juveelitäidisega

Moskvas, Šeremetjevo lennujaamas arreteeriti naisterahvas, kes proovis ilma eelneva tollideklaratsioonita Venemaale smugeldada umbes 22 000 euro väärtuses juveele. Kalliskivid ja kuld olid peidetud pagasis olevasse kanapraadi, kirjutas Vene pressikeskus Ria Novosti. Proua saabus Moskvasse New Yorgist maandunud lennu pardalt ja kinnitas, et oli need Ameerika reisil olles oma tarbeks ostnud.


Etihadi code-share Tallinna

16. detsembrist lendab airBaltic neljal korral nädalas Riiast Abu Dhabisse. Uuel liinil jagatakse lennukoodi Etihadiga. Koodijagamine ulatub ka Riia-Tallinna liinile, airBaltic saab vastutasuks paigutada oma lennukoodi Abu Dhabist näiteks Jakartasse, Bangkokki ja Singapuri viivatele Etihadi lendudele. Väärib märkimist, et endale globaalse partneri leidnud airBaltic laseb liini tegelikkuses opereerida Airbus 319ga hoopis Czech Airlinesil, kuid teenindus jääb ka Riia - Abu Dhabil vähemasti esialgu turistiklassis Etihadi standarditele vastavaks kohendamata – söök ja jook on “Basicu” ja “Economy Standardi” klassides airBalticu tava kohaselt lisatasu eest. Üsnagi sarnane koostöö on rutakalt Euroopa turgu vallutaval Etihadil juba käivitunud Air Serbiaga.


Inglise kohtuamentnik: piloodid ei oska enam lennata!

Briti koroner Michael Oakley, kes uuris 2009. aastal Lõuna-Atlandi kohal alla kukkunud Air France’i Airbus 330 huku asjaolusid, tõdes, et lennufirma piloodid polnud hädaolukorraks piisavalt ette valmistatud. “Katastroof juhib tähelepanu väga murettekitavale asjaolule, et piloodid sõltuvad ülemäära palju tehnoloogiast,” tõdes koroner.

Teel Rio de Janeirost Pariisi alla kukkunud Airbusi pardal hukkus kaks Suurbritannia kodanikku. Surma sai ka üks Eesti kodanik.


Kenya Airways Aafrika parim

KLMi lähedane koostööpartner Kenya Airways sai 16. oktoobril World Travel Awardsilt kõrge tunnustuse Aafrika parima äriklassitoote pakkujana. Selja taha jäid näiteks Egypt Air, Ethiophian Airlines ja South African Airways. Nairobis baasi pidav Kenya Airways pakub oma Boeing 777 ja 767 pikamaalennukite pardal “Premier Worldi” klassis täispikaks voodiks surisevaid toole, mis pakuvad jalaruumi tervelt 38 sentimeetrit rohkem kui näiteks KLMi äriklassitoolid.