Muhu saarel tegutsev Pädaste luksushotell on omanik Martin Breueri kinnitusel saanud kutse liituda eksklusiivse Authentic Hotels & Cruisesi ketiga, mis ühendab 50 väikest luksusreiside pakkujat ja 450 individuaalselt omatavat ning erilisi gurmeenaudinguid pakkuvat hotelli üle maakera (näiteks Le Manoir aux Quat’Saisons Oxfordi lähistel, Saint James Paris Prantsusmaa pealinnas ning The Dylan Amsterdamis).

Teadaolevalt plaanib Pädaste jätkata osalemist ka Small Luxury Hotels of the Worldi kollektsioonis.

Türgi avas atraktsiooni kõrgusekartjatele

Enne kui Suurde Kanjonisse lähed, käi ära Türgis, võiks tuntud kõnekäändu parafraseerides öelda – liiatigi et ka vaadet Ankara ja Izmiri vahel paiknevale 76kilomeetrisele Ulubey kanjonile saab nüüd nautida klaaspõranda peal.

125ruutmeetrine klaasterrass ulatub otse kanjoni kohale ning alates maikuust on selle tugevust proovinud 40 000 kõrgusehirmu trotsijat.

Kanadasse augustist e-reisiloaga

Kanada hakkab alates 15. märtsist 2016 laskma viisavabade riikide kodanikke oma pinnale vaid enne reisi taotletava elektroonilise reisiloa ehk eTAga, mida on võimalik hakata nõudlema ja kasutama juba augustist. Kuni viieks aastaks väljastatav eTA on soodsam USA analoogsest ESTAst (hind 7 Kanada dollarit) ning on mõeldud sõelumaks varakult välja neid, keda mitmesugustel põhjustel (krimnaalsest taustast tuberkuloosini) siiski riiki ei lasta. perioodil 2012–2013 saatis Kanada tagasi lennukile 7055 õnnetut reisijat.

eTA kasutamisest on muuhulgas vabastatud USA kodanikud, Kanada ranniku lähistel St. Pierre’i või Miqueloni saartel elavad Prantsuse kodanikud ning Kanada formaalseks valitsejaks olev briti kuninganna koos ülejäänud kuningliku perekonnaga.

Uber pakub teenust Bosporusel

Taksondust reforminud Uber laieneb veele, võimaldades Istanbuli külastajatel ja elanikel senisest kiiremini ja mugavamalt reisida Euroopa ja Aasia vahel. UberBOATi äpi kaudu järele tellitud kiirkaater nopib reisija peale talle sobivast kohast ning tuhiseb siis napi 50 liiri (u 17 eurot) Bosporuse väina teisele kaldale. Tõsi, parvlaevadega on Istanbuli eri kontinentidel olevate linnaosade vahel reisimine siiski odavam – laevapileti hinnad algavad 2 liirist ehk 75 eurosendist.