Wellingtonis kuulutati seaduslikuks samasooliste abielud ja rohkem kui 10 noorpaari kasutas seda šanssi kohe, et altari ette astuda. Lesbipaari Lynley Bendalli ja Ally Wanikau jaoks avati altar 39 000 jala kõrgusel taevalaotuses – paar laulatati nimelt kokku Queenstowni ja Aucklandi vahelisel Air New Zealandi lennul. Lennufirma tellis noortele omast taskust tordi ja šampuse ning pruudi-peigmehe sugulaste-tuttavate kõrval oli kohal ka kuulus USA homoaktivist Jesse Tyler Ferguson.


Paljukannatanud Merineitsi kolmekohaline juubel

Kopenhaageni kuulsaim atraktsioon, tagasihoidlik Merineitsi sai hiljuti 100aastaseks. Hans Christian Anderseni sulest alguse saanud tegelanna ilmus maailmakirjandusse tegelikult juba 1830. aastal, kuju pandi Taani pealinna sadamakai juurde aga aastal 1913. Pea on tal maha raiutud kolmel korral (1964, 1990, 1998), aastal 1984 kaotas ta ajutiselt randme, plahvatuse sunnil kadus ta areenilt täielikult 2004. aastal ja lugematud korrad on teda karistatud koledate grafitimaalingutega. Aga malbe kalasaba-sarm on alles ja kannatustest hoolimata veetleb ta siiani tuhandeid turiste kogu maailmast.


Alpisarvede ansambli maailmarekord

Šveitsi Alpides tehti taas puhkpillimuusika ajalugu ja 508 pillipuhujast koosnev ansambel kanti oma sellesuvise ettekandega Guinnessi rekordite raamatusse kui suurim omataoline. Vägevaim pill orkestris oli 14 meetrit pikk ja selle valdamiseks on vajalik eritehnika, sest muusikariist on suuteline kuuldavale tooma 64 nooti. Publikut kahjuks aga nappis – kuulajaid oli sel ajaloolisel momendil kohal vaid 26, needki juhuslikud matkajad. Viimane samalaadne maailmarekord salvestati Alpides, samas kohas aastal 2009, siis oli pundis pasunamehi kokku 366. Alpisarve heli ulatub (kadunud lehmadeni) kuni 10 kilomeetri kaugusele.


Ukraine International sihib Bangkokki

Ukraina lennuliin UIA kavatseb detsembrist avada uue liini Kiievi ja Bangkoki vahel, võimaldades eestlastele veel üht viisi Borispoli lennujaama kaudu tuhandete naeratuste (ja kalakastmete ja kookospalmide) maale jõudmiseks. Väärib rõhutamist, et UIA on korduvalt juba väljakuulutatud lennupäevi ja -aegu muutnud. Vahepeal plaaniti lendu teostada koguni üsna pisikese üherealise Boeing 737-900 lennukiga, kuid nüüdseks on otsustatud toekama (ja vanema) Boeing 767-300 kasuks.



ltaalias tuleb muusika eest kohvikuterrassil maksta

Veneetsiasse, Rooma või Firenzesse sattunununa kohvikuterrassil jooki libistades on tark tegu enne hoolega hinnakirja uudistada. Imepisikeses kirjas leidub seal meenutus, et kui kohvikus on elav muusika, lisatakse arvele automaatne lisatasu. Roomas sai hiljuti sellise šokeeriva tšeki pahaaimamatu noorpaar, kes oli tellinud vaid kaks kohvi ja kaks magusat napsi, kuid pidi tasuma 100eurose arve.