“Ausalt öeldes, mulle väga meeldib,” kinnitab Nawrocki.

“Hoopis lihtsam kui kabinetis konutada ja keerulisi otsuseid vastu võtta. Lisaks veel otsene majanduslik kasu – sain kaks inimest koondada, kuna tavaliselt panen kaks vahetust järjest. Ja olgugi burgeritegija palk pisike, koos ärijuhi töötasuga teenin varasemast isegi rohkem!”

Kas sellise töökoha vahetuse tõttu ei kannata McDonald’si ärijuhtimine?

“Firmal läheb isegi paremini, kui ma ärijuhtimisest eemal olen. Ja minu valmistatud burgsidega pole kah erilisi jamasid olnud – seni on haiglasse viidud vaid kaks inimest,” on Nawrocki optimistlik.

Sama ideed viib ellu Tallinna Vesi. “Otsustasime käised üles käärida ja torutangid pihku võtta,” ütleb tegevjuht Ian Plenderleith.

“Moodustame tootmisdirektori Robert Yuille ja finantsdirektori Stephen Howardiga remondibrigaadi. Endise brigaadi lasime lahti, las lähevad Soome korraliku palga peale. Tahaksime rahvast hoiatada, et võib tulla veeavariisid ja veekatkestusi – meil läheb tsipa aega, enne kui uue ameti päriselt käppa saame.”

Ka Eesti Energias vahetati ameteid. “See on täielik katastroof!” ahastab juhatuse esimees Sandor Liive.

“Kas teie teadsite, et elektrilt võib löögi saada? Meie ei teadnud! Kaks juhatuse liiget on haiglas. Võtame koondatud elektrikud ajutiselt jälle tööle, las seletavad meile elektri-asja ära. Alajaamas näeme, r...sk!”

Ametivahetus on nakatanud teisigi suurärimehi. Nii on nähtud Oliver Kruudat lehma lüpsmas, Oleg Grossi tapamajas ja Armin Karu mänguautomaadi taga võiduprotsenti väiksemaks keeramas.

Töötukassa juht Meelis Paavel näeb uues trendis ohumärki. “Kahjuks võivad väljaõppimata ärimehed uues ametis suurt kahju teha.”

“Mina ei usu, et Tallinna Soojuse nõukogu liikmed Elmar Sepp ja Urve Palo suudaks paremini katelt kütta kui aastaid seda tööd teinud Juhan ja Ivan! Kardan, et elame sel talvel veel kõik nagu eskimod!”