Nädala Reinsalu

Minu telefoni on laetud igasuguseid turvasüsteeme, et välismaa spioonid sinna sisse ei pääseks.

Valitsuse pressikonverentsil 3. septembril

Martin Helme: Täna saame otsustada, milliseid riiklikke kultuuriobjekte ehitama hakatakse. Üks projekt on Läänemere kunstisadam ja Uue Kunsti Muuseum Pärnus.

Kert Kingo: Pärnu uue kunsti muuseum? Ma sattusin sinna kogemata, kui ma Port Arturit otsides ära eksisin. Seal olid ainult pildid koledatest meestest, peenised rippumas. Ma ei saanud küll aru, mis seal ilusat on. Konservatiivina leian, et aktimaalil tohib kujutada vaid ilusaid naisi.

Martin Helme: Pärnu tõmbame maha! Järgmisena tahetakse Tallinna uut ooperi- ja balletiteatrit.

Urmas Espenberg: Seal töötavad baleriinid, kes ei saa naljast aru ja vihkavad mehi.

Urmas Reitelmann: Sellisele asutusele peame raha andma?

Martin Helme: Siis maha! Järgmisena tahavad tartlased südalinna kultuurikeskust.

Mart Helme: Issand, jälle need tartlased! Kas te teate, et Pärnu on ikka palju ilusam linn kui Tartu? Seal nimekirjas on veel mitu Tartu kohta, tõmbaks need kohe maha?

Martin Helme: Kogu Tartu on maha tõmmatud! Tallinna tahetakse filmilinnakut ehitada.

Henn Põlluaas: See filmilinnak kõlab ju hästi. Aga kust me teame, mis filme seal tegema hakatakse? Kas me saame olla kindlad, et sealt tulevad rahvuslikud filmid, kus paistab päike ja ei lohistata ühtegi surnud koera?

Martin Helme: Filmilinnak maha! Järgmisena on Eesti presidentide memoriaal.

Jaak Valge: No see on küll tundlik teema. Teatavasti Päts represseeris vapse, Meri valiti vastu rahva tahtmist, Ilves on ülbe kosmopoliit ja Kersti Kaljulaidist ei pea vist rääkimagi. Ainult Arnold Rüütli kohta võiks öelda mõne hea sõna, aga tema on kommunist.

Martin Helme: No eks meil kõigil on oma nõrkused, aga jah, presidendid maha. Järgmisena tahetakse Tallinnasse uut kontserdikeskust.

Kingo: No taga takka! Kannu Kõrtsi mahuvad kõik lauljad oma bändidega ära ja eks neid kohtasid ole ju ka teisi. Näiteks välismaise muusika huvilistele võin soovitada restorani Caravan, kus esinevad väga head vene ja kaukaasia lauljad.

Martin Helme: Ja ongi nimekiri läbi. Kuna kultuurirahvas ei suuda meile normaalseid projekte esitada, teen ettepaneku hoopis Tallinna-Tartu maanteed ehitada. Mida arvate?

Tuba täitis rahulolev mõmin.