Iga kord, kui tali tuleb, algab igal pool minu suuremat sorti sõimamine. Küll on lumi märg, must, kleepuv, tüütu koristada jne. Kas keegi minu tunnete peale ka mõtleb, tahaksin küsida? Kaalun oma nime muutmist Päikeseks.


Peeter Tali
, kaitseministeeriumi avalike suhete juht

Kuule, päikseke, raisk! Mis sa oma jamasid minu kaela ajad? Tali täitsa meeldib eesti inimestele, see on just lumi, mida on tüütu autodelt koristada ja mille teedelt pühkimine kurnab ühtemoodi nii kojamehi kui omavalitsuste eelarveid. Palun siiski enne teiste kritiseerimist oma õu puhtaks rookida.


Taavi Rõivas
, valitsuse pesamuna

Valitsuse rebaste retsimine oli päris karm, ma vahepeal juba kahetsesin, et üldse sinna valitsusse läksin.

Mind võeti aluspükste väele ja lasti kolm ringi ümber Snelli tiigi teha, samal ajal pidin karjuma “Aitäh, Andrus, ela sa kaua!”.

Teised valitsuse liikmed ajasid mind taga, õllepudelid käes, ja üritasid keppidega torkida. Enamikust olin ma küll kiirem, aga Hanno, raisk, on veel üsna käbe ning Ansip ja Ligi on ju vanad sportlased.

Pärast Hanno natuke vabandas ja selgitas, et kui tema ministriks sai, siis lasti tal naiseks riietuda ja kästi nii terve õhtu klubis Hollywood vastu pidada. Ülejäänud valitsuse liikmed riietusid inglise seksituristideks ning vaatasid Hanno piinasid kõrvalt pealt, Rein Lang aga üritas talle kogu õhtu külge lüüa.


Eerik-Niiles Kross
, topiste ajutise hoiuteenuse pakkuja

Tuleb tunnistada, et hoolimata armastavatest vanematest oli mul raske lapsepõlv. Kõigi arvates on üks kross väga väike rahasumma ja seega leidsid kõik tüdrukud juba mu varases nooruses, et ma olen vaene kui püksinööp ja hoidsid seega minust eemale.

Kahjuks oli minu nooruses ehk nõukogude okupatsioonivõimu tingimustes sisuliselt võimatu kasutada ka tänapäeval moodsaid mehelikkuse tõestamise viise, nagu vana BMW või Audi rondi hankimine.

Ma küll soetasin isa tutvuste kaudu vana Zaporožets 966, mida iseloomustas tolle aja kohta moodne stilistika ja mis keretüübilt on kupee. Kahjuks neist väärtuslikest omadustest hoolimata suuremat naistemagnetit mu kallist 966st ei saanud.

Eesti vabariigis on aga kõigil võimalik pingutuste ja raske tööga saavutada edu ja nii olen ka praeguseks juba edukalt oma kolmanda abikaasa juures. Vaatan tulevikku optimistlikult, silmad ootusärevalt pärani.


Laine Randjärv
, endine Jänes

Ott, muuda jah oma nimi Päikeseks. Ma pole selle hirmsa Eesti kliima tõttu juba kaks kuud päikest näinud, aga kui sa muudaksid oma nime ära, tuleksin ma sind kohe vaatama ja sinust saaks minu väike päikseke.

Nime muutmine on ka muidu mõistlik mõte. Kui ma veel Laine Jänes olin, siis Toomas Hendrik Ilves, Armin Karu ja Peeter Hunt hakkasin mind kohates kohe jahipidamisest ja toiduretseptidest rääkima. Et jänes veinikastmes, jänes moosiga, jänes hapukapsaga jne. Täiesti jube on, kui sind koheldakse nagu tükki rinnafileed.

Aga nüüd, kui ma olen Laine Randjärv, on mul elu nagu lill. Viimasel ajal tunnevad mu vastu suurt huvi erinevad kinnisvarast huvitatud mehed, nagu vennad Arakased ja Elmar Sepp. Oh, kui te teaksite, milline võluv gentelman Elmar olla suudab! Ta üllatas mind sügavalt.


Andres Põder
, EELK peapiiskop

Iga kord, kui ma Tallinna sadama lähedusse satun, hakkavad kõik minuga soome keeles rääkima. Ma kahtlustan, et võõraste inimestega soome keeles rääkimine on märk sellest, et nende inimeste elus pole Jumalat.