Kuula päevikut Tubina esitluses:

NÄDALA ANEKDOOT

E-koolis toimub perekonnaõpetuse tund.

Õpetaja: “Kui rahvas on kodus karantiinis, siis hakkab sündivus tõusma.”

Juku: “Kuidas see sündivust mõjutab, kui ma ennast nädalate kaupa kodus ise rahuldan?”

Õpetaja: “Issand, selle pärast inimesed siis varusidki nii palju WC-paberit!”


NÄDALA RATAS

Jüri Ratas Riigikogus

Luban, et proovin veel rohkem pingutada, andke mulle andeks see.

Riigikogus 18. märtsil

16. märts. Laps küsis juba kell 8 hommikul oma kooliülesandeid. Ta tegi kolme tunni asjad ära 25 minutiga ja küsis, kas täna rohkem ülesandeid ei antagi. Mida nad seal koolis kõik need päevad teevad, kui kodus laps nii kiirelt valmis sai?

17. märts. Mees evakueerus magamistuppa ja ütles, et tal on kodukontor ja ma vaadaku, kuidas lastega hakkama saan. Koolilapsel läks täna juba kauem, väiksem laps on šokis ja nõuab isa ja vanema venna kodust lahkumist. 1,5aastane võttis tõsimeeli 8aastasel käest kinni ja üritas talle mütsi kätte suruda.

18. märts. Veedan aega peamiselt netis, mudilast kasvatab Youtube. Internetis levib koroona kohta täiesti hullusid asju, ei tea, mida uskuda. Kirjutatakse, et Türil ärkas koroonasse surnud merisiga ootamatult ellu ja ründas julmalt laudas puhanud siga.

19. märts. Mees on metslaseks kätte läinud. Pesemas ei viitsi enam käia, habet pole päevade kaupa ajanud ja kõige tipuks käis ta ainult aluspükste väel postkastist värsket lehte toomas.

20. märts. Kell 11 tuli meelde, et lapsele tuleb õppetunnid ka anda. Mida ta vahepeal tegi, ma ausalt öeldes ei mäleta, rääkisin vahepeal Facebookis naistega juttu natuke.

21. märts. Mees ütles, et tal algas nädalavahetus. Nüüd ei istu ta enam magamistoas, vaid istub elutoas ja hingab kogu õhu ära. Ka vanem laps on peidust välja tulnud ja nõuab, et ma tegeleks temaga. Ei teagi, kuidas ta varem sel nädalal nii vaikne oli. Kas ta üldse õppis midagi?

22. märts. Ootan karantiini lõppu või vähemalt esmaspäeva, et mees ja laps oma tubadesse tagasi läheksid. Olen vist kogu interneti läbi lugenud, sest ka arvutis pole enam midagi uut.

23. märts. Me vist ei vahetanud omavahel ühtegi sõna. Väiksem laps istub tuimalt teleka ees ja ei viitsi isegi pahandust teha.

24. märts. Mis see komandanditund on, millest Helme kogu aeg telekas räägib? Mis mõttes lastakse komandanditunni rikkujad kohapeal maha?

25. märts. Milleks see päev veel vajalik on?

26. märts. Valitsus pikendas karantiini veel kaheks nädalaks. Kus need püssimehed on, laske mind kohe maha!