HEAD TEED Emadepäeval jõudsid tallinlased emade juurde kiiresti, sest mõlemas linna otsas on valminud uued asfaltteed. Ometi oli nii Haabersti ümberringi kui Reidi tee ehitusega paljude roheliste ja muude aktivistide arvates midagi väga valesti. Tulemusel pole vist viga midagi?

„TENET“ Christopher Nolani uus film peaks olema selle suve esimene suurfilm, mis 17. juulist kinolevisse paisatakse, ja teisipäevaste teadete kohaselt saab juulis kinno ka Eestis! Siis saame ka meie näha, kuidas Robert Pattinson Laagna teel ringi rallib ja John David Washington Linnahallis ässi kikib!

DR GOOGLE Iga päev ilmub meedias artikleid, kus dr Google’i abiga ennast meditsiinieksperdiks lugenud asjapulgad nõuavad „ühiskonna kiiret avamist“. Ajalugu aga näitab, et kui pandeemia kuulutatakse lõppenuks ­majanduslike või poliitiliste, aga mitte meditsiiniliste ­argumentide põhjal, siis tuleb haigus tagasi.

LIIGNE OSTLEMINE Enne kui taasavatud kaubanduskeskustesse ostlema suundute, mõelge järele, kas need asjad, ilma milleta eriolukorra kuudel suurepäraselt hakkama saite, on teile ikka tegelikult vajalikud.

Nädala sõna: Inimkobras

Aegade jooksul on Eestis tegutsenud mitmeid vernakulaarseid hammas­artiste, meenutagem kas või kuulsat Voldemar Kuristikku, kes tõstis hammaste jõul inimesi üles. Tema õpilane Triinu Esken püstitas 17aastaselt omavanuste hulgas Euroopa rekordi, kergitades hammastega maast lahti 90 kilogrammi. Kuid kõik käib alla ja kunagisest kuulsast Eesti spordialast on järel vaid üks „inimkopraks“ tituleeritud Elva meesterahvas, kes kisub hammastega puupostide küljest pilpaid ära ja uhkeldab sellega sotsiaalmeedias. Nii kaob maailma hiilgus!

Vaata ka hammasrihm, hammasratas, kopranõre, kopraonu, Sööbik ja Pisik, Steven Spielberg, „Jaws“, Colgate, hambapulber, Tootsie, funktsionaalne pekk, jõmmikultuur, „Inimsajajalgne“.