Kahtlustuse kohaselt andis kinnisvaraäri ja selle finantseerimise valdkonnas tegutsev Haab raha Pintile ja tema kolleegile, et nad märgiks talle kohtu poolt määratud üldkasuliku töö tehtuks.

Sündmused algasid 2018. aasta 6. aprillil öösel, kui politsei tabas Haabi Tallinnas purjuspäi Land Rover Range Rover Sporti roolist. Haab tunnistas end Harju maakohtus süüdi ning kohus määras talle lühimenetluses 480 tundi üldkasulikku tööd.

Haabil oli eelnevalt all aastane tingimisi vanglakaristus, mis talle määrati 11. jaanuaril 2018 Pärnu maakohtu poolt. Haab mõisteti süüdi kahes peksmisepisoodis, mis leidsid aset aastatel 2014 ja 2016. Süüdistuse järgi peksis Haab koos kaaslasega kannatanu mõlemal korral räigelt läbi, jätkates löömist ka siis, kui ohver juba valudes maas lebas.

Haab pidi tegema üldkasulikku tööd Viimsi vallavalitsuse territooriumil. Kriminaaluurimise andmetel Haab tegelikult tööd ei teinud. Ta andis üldkasulikku tööd korraldanud valla raha mullu septembrist käesoleva aasta veebruarini.

Riigiprokuratuur kinnitas Ekspressile, et kokku on saanud altkäemaksukuriteos kahtlustuse kolm inimest. Altkäemaksu suurust hetkel ei avaldata. Prokuratuuri pressiteenistuse teatel: "tegemist ei olnud eriti suurte summadega."

Vahistatud Olari Pint kuulub Keskerakonda. Ta kandideeris 2017 Viimsi vallavolikogu valimistel.

Viimsi vallavalitsus vähemalt Pinti vallaametnikuks ei pea, vaid nimetab teda lepinguliseks abiteenistujaks. Riigiprokuratuur käsitleb aga Pinti ja tema kolleegi ametiisikutena, kuna nende ülesanne oli jälgida üldkasuliku töö tegemist Viimsi vallas.

Riigiprokuratuuri abiprokurör Evelin Ansip-Kukk nõudis täna Tallinna ringkonnakohtus, et mõlemad mehed peaksid viibima edasi vahi all.

“On kõrgendatud oht, et ta jätkab kuritegude toimepanemist,” iseloomustas prokurör vahistatud vallatöötajat.

Vahialuste kaitsjad Raini Nõu ja Tanel Mällas soovivad oma klientide vabastamist, kuna ei näe ühtki põhjust nende trellide taga hoidmiseks.

Tallinna ringkonnakohus teeb otsuse vahistamise jätkumise osas täna.