Krossi väitel toimus kallaletung 27. novembril 2018, kui ta jalutas Tallinnas Stroomi ranna pargis koera ning rääkis telefoniga inglise keeles. Kaks tundmatut meest olevat loopinud teda kividega ja karjunud: „Go home, foreigner, go home!” („Mine koju välismaalane, mine koju!”). Üks meestest kandnud rinnas EKRE logo.

Vahejuhtumit hakkas uurima politsei, kes ei leidnud selle toimumise kohta mingeid tõendeid. Ümbruse turvakaameratest polnud näha, et Kross oleks autoga randa sõitnud. Samuti ei kinnitanud tema seal viibimist mobiiltelefoni asukoha andmed.

Ringkonnaprokurör Ülle Jaanholdi hinnangul on valeütluste andmine tõendatud.

„Kõik kogutud tõendid viitavad, et ajal kui süüdistatav väitis, et teda Stroomi ranna juures pargis kividega visati, ei viibinud ta üldse selles piirkonnas,” selgitas Jaanhold prokuratuuri pressiteenistuse teatel.

Valeütluste andmises süüdi mõistmise korral näeb seadus ette rahalise karistuse või kuni kolm aastat vanglat.

Kross kasutas uurimise ajal õigust politseile ütluste andmisest loobuda. Kuid ta on kinnitanud avalikkusele, et teda rünnati tõepoolest.

Mary Krossi kaitseb advokaat Oliver Nääs advokaadibüroost Lextal.

Mary Kross on abielus riigikogu liikme Eerik-Niiles Krossiga (Reform). Nad juhivad ja omavad osalust osaühingus Kõue mõis. Firma võlgneb maksu- ja tolliametile üle 150 000 euro, põhiliselt sotsiaalmaksu.