Hiina telekommunikatsiooniseadmete tootja Huawei korraldab Tallinnas vinge turuletuleku show. Vaid valitud seltskonnale välja kuulutatud ja Kultuurikatlas toimuval üritusel osaleb muuhulgas Eesti ansambel Trad.Attack!.

Hiinlaste firma toodete kasutamine on paljudes demokraatiamaades suure küsimärgi all, sest Hiina kommunistid võivad telefonisüsteemides levivat infot kasutada oma riigi huvides.

Eesti tähtsaim julgeolekupartner Ameerika Ühendriigid punnitab naba paigast, et liitlasriikides Huawei seadmete kasutuselevõttu ära hoida. Meil tegutsevatest mobiilioperaatoritest kasutab Huawei tehnikat enim Elisa. Ja peole palub eksminister Janek Mäggi eksministreid punnis täis firma Powerhouse.

Soomlased said lõpuks, mida tahtsid. Aga kallilt


Eilne teade, et Janek Veeber (pildil) ja tema poeg Franek müüsid oma Giga kontserni osaluse (40%) Tartu soojamajanduses tõhusate miljonite eest soomlastele, oli ilus lõpp pikale saagale.

Küttefirma Giga tegi viimaste aastate jooksul kõike, mille eest selle loojat Tiit Veeberit, Janeki isa ja Franeki vanaisa omal ajal kiusati: taastuvenergia peal töötavad katlamajad, turba kütmine ahjudes ja muu, lisaks Eesti esimese linnana ka külmatorude tõmbamine Emajõest, et kaubanduskeskusi suvel jahutada.

Möödunud sajandil Eesti Ekspressiga rääkides nägi Tiit Veeber enda vastu suunatud kampaania taga Vene gaasitööstuse huvisid.

Koroonarassism kogub tuure


Nakatumishirmus kodanikud võivad käituda ­vägagi vaenulikult ja täiesti arutult. Näiteks helistas ühele naisele koju tema naabrinaine ja küsis, millal ta kavatseb nende kandist ära kolida, sest tema ei saa nii kaua poes käia, kuni naine siin elab! Nimelt ettevõttes, kus naine töötas, leitud nakatunu. Naisel, kes niikuinii polnud juba mitu nädalat tööl käinud, puudus igasugune kontakt oma töökohaga. Võid ise ära kolida, kui soovid, vastas naine.

Ühes teises kohas nõudis kool lastelt aru, kus nende vanemad töötavad. Kuna piirkonnas oli leitud ka nakatumiskolle, keeldus kool neid lapsi, kelle vanemad töötasid selles firmas, lõpuaktusele lubamast.