Prantslase katsumused algasid viis aastat tagasi, kui ta peksti julmalt läbi, tema arvutisse häkiti sisse ning seal olnud fotod pandi internetti. Ühel neist oli ta oma tütrega vannis, mistõttu algasid jutud, et ta on pedofiil.

Ta veetis üle kahe kuu trellide taga ja pandi seejärel vaimuhaiglasse. Vabaks saades pidi ta olema koduarestis, kuid põgenes Prantsusmaa saatkonda Moskvas, kus varjas end üle aasta samamoodi nagu Julian Assange Ecuadori saatkonnas Londonis.

Sügisel 2017 putkas Barbe­reau läände. Ta tuli üle Eesti kagupiiri. Raamatus kirjeldab prantslane, et abistajad andsid talle valepassi, mille kohaselt oli ta keegi Genfist pärit Landov.

Ta alustas teekonda piirile Pihkva lähedasest majakesest.

Piirile jõudmiseks kulus kümme tundi. Ta liikus öösel läbi pimeda metsa, kasutades valgustamiseks taskulambiga varustatud nuga. Lõpuks kaotas ta sellegi. Metsas kohtas ta suurt hunti, kuid ei saanud teda karta, sest vabadus oli olulisem. Teekonna lõpus eksis prantslane sohu ja eksles mülgaste vahel. Lõpuks jõudis puust piirivalvetornini. Õnneks oli see tühi.

Pärast Eesti piirivalvega kohtumist lasti tal sõita kodumaale.