Kaarel Tarand käitub nagu Sirbi peatoimetaja

Kaarel Tarand (pildil) kuulutati 9. oktoobril Sirbi peatoimetaja konkursi võitjaks. Ja juba kümme päeva hiljem esines ta ETV saates „OP+“, kõlades seal väga peatoimetaja moodi. Möödunud reedel lõõpis Tarand Teet Margna ja Kristjan Jõekalda saates „Nädalalalõpp Kanal 2ga“ – muu hulgas rääkis ka peatoimetaja-juttu.

SA Kultuurilehega on tal seni sõlmitud suulised kokkulepped, kirjaliku lepinguni jõutakse ehk selle kuu lõpus. Laine Randjärv, kes korraks Eesti Kontserdi uueks juhiks kuulutati, käis sama moodi oma plaanidest ajakirjanduses rääkimas, aga see ärritas EK nõukogu ja Randjärv kutsuti tagasi veel enne ametisse astumist. Tarand on muidugi kuulekam kandidaat kui Randjärv: ta alustab Sirbis 2. jaanuaril nagu töökuulutuses määratud. Kultuurilehte ei häiri sugugi, et Tarand ametit juba tõsiselt võtab.

Salalubade andja juhendas luurajat

Kaitsepolitsei asedirektor Eerik Heldna asus Tartu ülikooli magistriõppes tudeerima septembris 2015, vaid viis päeva pärast seda, kui oli kinni võtnud altkäemaksus kahtlustatud Tallinna Sadama tegevjuhid.

Heldna pälvis mullu magistrikraadi tööga „Julgeolekuasutuste kogutud informatsiooni kasutamine kriminaalmenetluses ja jagamine uurimisasutustega“. Töö üheks juhendajaks oli Villem Lapimaa, kes Tallinna Halduskohtu esimehena andis välja salajase jälgimise lubasid. Praegu töötab Heldna kaitseväes. Võimalik, et luurajana.

Emakeel ja köögikeel

Riigikogu liikme Siret Kotka hiljutisel ülesastumisel Tallinna TVs pani terava kõrvaga televaataja tähele, et Kotka kõnepruuki on siginenud mõningane aktsent – huvitav, mis on perekond Repinski kodune keel?