Juulis jõudis kätte esimene mõõdupuu meistriliiga ajaloo kõrgeima taseme mõõtmiseks, kui neli parimat klubi kohtusid Eurosarjas Fääri saarte, Slovakkia, Poola ja Armeenia klubidega.

Eesti vutiässade saldoks jäi seitse kaotust ja Paide Linnameeskonna teenitud 0 : 0 viik Fääridega. Need tulemused tähendavad, et praegusel hooajal edestavad Euroopa edetabelis Eestit isegi sellised „vutihiiud“ nagu Gibraltar ja San Marino. Ühe jalgpalliklubiga ja ilma kohaliku liigata Liechtenstein on kogunud Eestist neli korda rohkem koefitsiendipunkte. Fääri satsid on olnud kaheksa korda edukamad.

Eesti jagab edetabeli viimast kohta Ungariga, kuid Ungari neljast jalgpalliklubist kolmel on euromängud alles ees. Oma edukaima eurohooajaga võrreldes on Eesti klubid kogunud peaaegu 30 korda vähem punkte.

Ebaedu pole jäänud märkamata ka kohalikel jalgpallispetsidel. Järvela, kes nelja kuu eest kirjutas „koduvabariigi meistrivõistluste ajaloo kõrgeimast tasemest“, pealkirjastas oma uue analüüsi nördimusega „Eesti on tänavu eurosarjade kõige nõrgem riik“.