Ehkki prokurör Diana Helila süüdistas Gertruda S-i tapmises ka tema tütart Anna-Mariat ja nõudis talle 13 aasta pikkust vanglakaristust, ei pidanud kohus tütre süüd piisavalt tõendatuks. Anna-Maria sai kohtult ema tapmises õigeksmõistva otsuse. Kuid kuna kohus mõistis noore naise süüdi veel ühes varguses ja koos Andres M.-iga toime pandud röövimises, mõistis kohus Anna-Mariale nelja aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse.

Anna-Maria ema Gertruda S-i surnukeha leidis juhuslik möödakäija Pääsküla terviserajalt 2021. aasta 2. detsembri varahommikul. Paar oli toime pannud ka röövimise, sõites 2021. aasta detsembri algul Harjumaal elanud Ivo juurde, kes tahtis Anna-Marialt seksi osta, kuid kelle Andres läbi peksis ja talt rahakoti ära võttis.

Anna-Maria S ja Andres M viibisid Gertruda S-i tapmises kahtlustatavatena vahi all alates 2021. aasta 4. detsembrist. 2022. aasta 2. veebruarist lisandus nende vahi alla võtmise põhjuste hulka ka Ivo suhtes toime pandud röövimine.

Kuna Anna-Mariat oli 2021. aasta 4. detsembri ja 2022. aasta 1. veebruari vahel vahi all peetud kahtlustatuna üksnes oma ema tapmises – milles ta nüüd õigeks mõisteti –, mõistis kohus Anna-Mariale tekitatud mittevaralise kahjuna tema kasuks välja hüvitise 3356 eurot. Kuna 2022. aasta 2. veebruarist arvati Anna-Maria vahi all viibimise põhjuste sekka ka röövimise kahtlustus – milles ta täna süüdi mõisteti –, siis sealt alates vahi all viibitud aja eest Anna-Mariale hüvitist välja ei mõistetud.

Asjaosalistel on otsuse edasikaebamiseks aega 30 päeva.

Ekspress kirjutas kaasuse tagamaadest kevadel ja avas asjaolusid, mis perekonna saatuslike tegudeni viis.