Vaid üks kandidaat 27 seas vastas parteibossi mõlemale soovile: Oksana Bugaitšuk-Kekelidze (29) - on naine ja mitte ühestki otsast eesti nimega.

Ta paistab sotside juhtkonnas silma nagu majakatuli kottpimedal ööl. See algab juba meiliaadressist. Kui tema kolleegid kasutavad aadressis oma nime, siis Oksana oma algab sõnaühendiga legs2002 ehk jalad2002. Ta ütleb, et on kasutanud seda juba peaaegu 18 aastat.

Ida-Virumaalt pärit, Haapsalus sirgunud, 2003.aastal Eesti kodanikuks saanud ja tänavu Tallinna Ülikoolis ajakirjanduse eriala lõpetanud kaunitar on mitte ainult modellivälimusega, vaid ta on töötanudki modellina.

Guugeldamine viib huvilised hõlpsalt modelliagentuuri VP koduküljele, kus Oksana poseerib näiteks pruunis läikivas pükskostüümis seksikalt betoonsamba vastu nõjatudes, aga ka puna-valgekirjudes bikiinides põlvili merelainetes, taustaks Tallinna siluett.

Ühtlasi on seal ära toodud poliitiku strateegilised mõõdud: rinnaümbermõõt 88 cm, piht 64 cm, puusad 93 cm, pükste number 27, kingade oma 38. Eks katsuge leida mõne teise poliitikasse pürgiva tegelase vastavaid andmeid!

Modellina ei tõusnud Bugaitšuk superstaariks, kuid jõudis ajalehe MK Estonija kaanele ja esines Tele2 telereklaamis. Küll aga võib ta läbi lüüa sotside seas.

Andres Anvelt hoiatas 2001. aasta detsembris (ta kuulus tollal Keskkriminaalpolitsei juhtkonda) Eesti Päevalehes, et allilm püüab võimu juurde pääseda. Ta rääkis, et organiseeritud kuritegevuse liidrid otsivad lisaks legaalsesse ärisse suundumisele väljundit avalikus elus. “Sest rahast pole kasu, kui ei saa hästi elada,” selgitas ta. “Nüüd peab näitama, et oled korralik maksumaksja, sul on korralik perekond. See kõik võimaldab käia pidulikel vastuvõttudel.”

Siin tulebki mängu Oksana Bugaitšuk-Kekelidze perekond. Taust, millest pole tema puhul avalikult räägitud.

Ühtegi inimest ei tohi karistada teise inimese pattude eest. Kui me aga ei kirjutaks, kellega koos elab Oksana Bugaitšuk-Kekelidze, siis küsiksid lugejad, miks me seda teavet varjame, eriti kui me teame tausta? Meie asi on üksnes asju näidata, otsuseid teevad teised.

Nimelt on Tallinna sotside üks juhte abielus Viktor Kekelidzega. Samal ajal, kui Anvelt ennist viidatud loos kurjategijate poliitikasse imbumise katsete eest hoiatas, istus Kekelidze türmis. Ta oli vahi all seoses juhtumiga, mis on ilmselt üks rõvedamaid, millest Ekspress eales kirjutanud.

Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist!