Savisaar plaksutas Avandile “Tänased laulud olid paremad kui see aastalõpu lugu.” Umbes nii olla möödunud nädalal pärast “Savoy balli” esietendust lasknud trupile teatada Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Vihjeks olgu öeldud, et esietenduses mängis türklast Mustafad Märt Avandi, kes tegi Kuzzeri-nimelist tegelast “Tujurikkuja” sketšis “Kaunis maa 2”.

Kamaluga dotatsiooni Kui Edelaraudtee 120 miljonit krooni dotatsiooni sai, ütles Urmas Sõõrumaa: “Selle raha eest veaksid minu turvaautod iga vanainimese sinna kuhu vaja. Ka selle vanainimese, kes kuhugile ei kavatsenud minna.”

Õnnetu sudaanlane Piiriületusel surnuks külmunud sudaanlase surnukeha peab teadmata aja Eestis olema. Sudaani saatkond Stockholmis ostib praegu õnnetu mehe sugulasi ja lähedasi. Kui nad leitakse, siis korraldatakse kadunule kojusõit. Mis saab aga siis, kui neid ei leitagi?

Islandi natsi-Parts Üks islandi spordikommentaator põhjustas äsja rahvusvahelise skandaali, hüüatades Islandi-Austria käsipalli EMi ajal otse-eetris (seis oli 17 : 9): “Islandi rahvusmeeskond mõrvab austerlasi nagu saksa natsid 1938. aastal!” Spordiajaloo halvimaks võrdluseks tituleeritud ütluse pärast pidi vabandust paluma nii Islandi rahvusringhääling, käsipalliliit kui ka kommentaator, kes – nagu Leedu ministreid jobudeks nimetanud Partski – jääb ametisse.

Restoranidel-kohvikutel nüüd jõulupeod Jaanuari teises pooles korraldavad jõulupeo paljud restorani- ja toiduäri ettevõtted. Detsembris on aasta kõige kiiremad ajad, pidusid korraldatakse teistele. Jaanuari lõpus on oma peo korraldamine ka märkimisväärselt odavam.

Palju õnne, Angela “Свободу Анджеле Дэвис!” skandeeris iga eesrindlik nõukogude komnoor, kui kahupäine Ameerika kommunist ja inimõiguslane Angela Davis mõneks ajaks trellide taha saadeti. Sel pühapäeval saab nõukogudemaa omaaegne ikoon-ameeriklane 70. Õnnitleme!

10 000 säutsujat täis Eesti Ekspressil on Twitteris nüüd 10 000 jälgijat. Seda on rohkem kui @aripaev_ee, @err_ee, @postimees, @DelfiEE kokku.

Hiilivad kiirusepiirangud Uuest aastast tabas ebameeldiv üllatus Tallinna-Tartu maanteel liiklejaid. Kui varem võis öösel (kell 20.00 kuni 7.00) läbi Adavere sõita kiirusega 70 km/h, siis nüüd kehtib seal pidev piirang 50 km/h. Mingit nähtavat põhjust “uuenduse” kehtestamiseks ei paista, tee on Adaveres öösiti endiselt sirge ja liiklus öösiti endiselt hõre. Teisalt tasub meenutada, et teeremondi käigus karmistati suvel kiirusepiiranguid veel Kose-Ristil ja Ardus. Ka Adaveres uuendati suvel teekatet. Tõsi, ükski neist piirangutest ei mõjuta mainimisväärselt sõiduaega. Ilmselt on maanteeametil muutuste kohta ka head põhjendused olemas. Ent kui mainitud kolm kohta olid liiklusohtlikud, siis miks ei võinud karmimaid piiranguid enne remonti kehtestada? Miks liiklejaid – nii autojuhte kui ka jalakäijaid – ohtu seati? Või on teeremontijate töö nii vilets, et muudab liikluse ohtlikumaks?