Seekord hinnati parimateks kajastusi, mis kirjeldasid M.V.Wool-i kalatööstust tabanud listeeriaskandaali. Nendeks olid 24. septembril Eesti Ekspressis ilmunud Sulev Vedleri lugu "Kaks eestlast surnud. Nakkav ja muteeruv bakter hävitab tuntud kalatööstust" ja Eesti Rahvusringhäälingu saates "Pealtnägija" 24. septembril ja 23. oktoobril eetris olnud Anna Pihli lood.

Bonnieri preemia läks jagamisele kolmandat aastat järjest. Ka möödunud korral võitsid auhinna Ekspressi ajakirjanik Kirsti Vainküla ja ERRi ajakirjanik Merilin Pärli, kes kirjeldasid pisipoiss Martini probleemset lapsendamisprotsessi.


Ekspressi toimetusele on see üheksas Bonnieri preemia, Sulev Vedlerile aga teine. Eelmise Bonnieri võitis ta 2003. aastal rahandusminister Tõnis Paltsu tulumaksuprobleemide avalikustamise eest.

Bonnieri preemia arvestuses tuli teisele kohale Eesti Päevalehe ja Eesti Ekspressi lugu "Marti Kuusiku suur saladus: peretuttavad räägivad, et uus minister on väga vägivaldne ja on kahel korral purustanud oma naise käeluu", mille autorid on Sulev Vedler, Joosep Tiks, Toivo Tänavsuu, Erik Moora, Dagne Mihkels, Mikk Salu, Madis Jürgen ja Urmo Soonvald.

Kolmas koht kuulus Postimehes 21. veebruarist 20. novembrini ilmunud Martin Laine, Holger Roonemaa, Jekaterina Minkova ja Eeva Esse lugudele Swedbanki rahapesust. Nii Roonemaa kui Laine töötavad alates jaanuari lõpust Ekspress Meedia uurivas üksuses.

Bonnieri preemiat annavad välja Rootsi meediakontsern Bonnier ja ajaleht Äripäev.