Loeb: Sergo Vares

Helindas: Janek Murd

Esimeses episoodis tutvustame Keskerakonna hästiõlitatud toiduahelat Tallinna linnasüsteemis, mis toob erakonna rahakotti sadu tuhandeid eurosid.

Teises episoodis heidame valgust linnapea Mihhail Kõlvarti tagatuppa, tutvustame tema avalikkuse eest varjatud palet ning meeri suurt plaani Tallinnaga.

Kolmandas episoodis kiikame linna rohepesumasinasse ehk uurime, kuidas gerilja-ametnikud kivistunud tippametnike ja poliitikute kiuste rohepoliitikat ellu püüavad viia. Kas välja kukub nagu alati või hakkab Tallinn viimaks rohepealinna tiitlile vääriliselt käituma?

Neljandas ja viimases episoodis kuuleme, millest kõneleb just selle sarja juurde valminud andmeanalüüs Tallinna linnast ja nende elanikest. Kokkuvõte on tume: magalad venestuvad, rikkus voolab kesk- ja äärelinna. Tallinn on sellise piirkondliku sotsiaalmajandusliku ebavõrdsuse poolest Euroopa tipus. Mida see elanikele tähendab?

Kust tuli termin süvalinn? Miks ajakirjandus aina Tallinna ainuvõimu kritiseerib? Millised lood jäid rääkimata ja millised puudutasid tegijaid? Stuudios jagavad mõtteid ajakirjanikud Mari Mets (Levila), Erik Moora (Eesti Ekspress) ning Martin Laine (Ekspress Meedia uuriv toimetus). Saatejuht on Greete Lehepuu (Eesti Ekspress).

Projekt on valminud SA Oivaline Ajakirjandus stipendiumi toel.